Від застуди вилікує молоко зі спеціями

Від застуди вилікує молоко зі спеціями

У зимовий час багато хто схильний до застуди. Це інфекційне захворювання верхніх дихальних шляхів викликають різні віруси, переважно риновіруси. Застуда часто супроводжується симптомами, такими як нежить, кашель, закладеність носа, біль у горлі, чхання та слабкість.

Застуда передається повітряно-краплинним шляхом, головним чином при контакті з інфікованими краплями, що розсіюються в повітрі при кашлі або чханні хворої людини. Профілактика включає часте миття рук, уникнення близьких контактів з хворими та підтримання імунітету.

Лікування застуди зазвичай спрямовано на полегшення симптомів. Лікарі рекомендують пити багато рідини, приймати знеболювальні та жарознижувальні засоби. А ось антибіотики при застуді не приймають, оскільки вона спричинена вірусами, а не бактеріями.

Одним із домашніх засобів, яке може полегшити стан хворого, є молоко. Додавання до нього різних спецій може покращити самопочуття та підвищити енергійність. Вибирайте спеції в залежності від їх лікувальних якостей.

Кардамон може додати приємний аромат та смак молоку. Також він має антиоксидантні властивості. Його використання може допомогти стимулювати мозкову активність та зменшити втому, що може бути корисним для підвищення бадьорості та покращення настрою.

Шафран відомий своїми антистресовими властивостями та здатністю стабілізувати нервову систему. Він також може допомогти покращити стан дихальних шляхів та судин.

Куркума містить активну речовину куркумін, який має безліч корисних властивостей. Так, він захищає печінку від хвороб та перешкоджає розвитку запальних процесів. Поєднання куркуми з молоком називається «золотим молоком» і часто використовується в традиційній медицині для підтримки здоров’я.

Імбир відомий своїми протизапальними та властивостями, що модулюють імунітет. Додавання імбиру до молока покращить імунітет та очистить організм від токсинів.

Мускатний горіх має дію, що тонізує, і може зняти головний біль. Він корисним для покращення пам’яті та бадьорості.

Вживання молока з цими спеціями у розумних кількостях може доповнити раціон різноманітними та корисними компонентами. Однак важливо пам’ятати, що всі інгредієнти можуть мати різні ефекти на організм, тому не варто зловживати ними. Так, стережіться надто великих доз імбиру або гострих спецій, які можуть викликати роздратування у чутливих людей. Готуйте цілющий напій з використанням якісних продуктів, щоб отримати максимальну користь та скоріше одужати.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама