Як при діабеті уникнути розвитку інсульту

Як при діабеті уникнути розвитку інсульту

Інсульт — це стан, при якому виникає порушення кровообігу в мозку, що призводить до порушення його функцій. Це може статися через затикання судини, ішемічного інсульту, або крововиливу, геморагічного інсульту. Інсульт вимагає негайної медичної допомоги, оскільки швидке відновлення кровообігу може суттєво знизити ризик пошкодження мозку та покращити прогноз.

Мозковий інсульт, перш за все, пов’язують з наявністю гіпертонії, зайвої ваги та високого рівня холестерину. Але при цьому забувають, що діабет, який супроводжується метаболічними змінами, є одним із сильних факторів розвитку ішемічного інсульту. Такого висновку дійшли фахівці Асоціації з боротьби з церебральним інсультом Італії (A.L.I.Ce. Odv).

— Підвищений цукор у крові, що спостерігається при діабеті, спричиняє атеросклеротичні бляшки усередині судин, що може спровокувати розвиток атеросклерозу. За діабету це захворювання прогресує швидше, а ризик церебрального інсульту подвоюється. Це може призвести до важких ускладнень і навіть смерті, якщо людина старша 65 років, — пояснює президент Науково-технічного комітету A.L.I.Ce. Italy Odv Данило Тоні, передає портал DiLei.

Щоб цього уникнути, лікарі радять дотримуватися профілактичних заходів.

  • Збалансоване та здорове харчування сприяє підтримці нормальної ваги, зниженню рівня холестерину та управлінню артеріальним тиском. Більше вживайте фруктів, овочів, цілозернових продуктів, риби, горіхів та насіння.
  • Регулярні фізичні вправи сприяють зміцненню серцево-судинної системи, покращенню загального здоров’я та контролю ваги. Лікарі рекомендують щонайменше 150 хв помірної інтенсивності фізичної активності на тиждень.
  • Куріння є одним з основних факторів ризику розвитку серцево-судинних захворювань, включаючи інсульт. Відмова від згубної звички допоможе знизити ризик розвитку інсульту.
  • Помірне споживання алкоголю може бути допустимим, але зловживання їм може збільшити ризик розвитку інсульту.
Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама