Як приготувати природний антибіотик лише з двох інгредієнтів: рецепт
![Як приготувати природний антибіотик лише з двох інгредієнтів: рецепт](https://medpravda.ua/wp-content/uploads/2023/11/9-36.webp)
Оксимель — природний антибіотик, який рекомендують під час лікування інфекцій. Оксимель зміцнює імунітет, сприяє профілактиці простудних захворювань та загоєнню ран, покращує травлення. Оксимель готують з меду та оцту, але для посилення властивостей продукту в суміш часто додають корисні для здоров’я інгредієнти.
Наукових доказів, які б підтверджували ефективність цього народного засобу, мало. У статті, опублікованій у журналі Microbiology, дослідники пишуть, що оксимель є потенційно ефективним препаратом для лікування інфікованих ран. Він знищує бактерії, стійкі до ліків. Вчені також зазначили, що комбінація оцту та меду є ефективнішою, ніж використання цих інгредієнтів окремо.
Оксимель слід приймати у періоди зниженого імунітету та частих інфекцій, а також під час застуди чи грипу. На думку вчених препарат допомагає при хронічних ранах, наприклад, у діабетиків.
До основних інгредієнтів оксимелю можна додати
- Імбир: має антибактеріальні, противірусні, протизапальні, протиблювотні властивості;
- часник; має протимікробні властивості, знижує артеріальний тиск і рівень холестерину, зміцнює імунітет;
- цибуля: має протимікробні та антиоксидантні властивості, нормалізує рівень глюкози в крові;
- чебрець: має антибактеріальні, протигрибкові, протизапальні та антиоксидантні властивості;
- кайенський перець: має знеболювальні, протизапальні та протимікробні властивості, підтримує імунітет, зігріває організм, очищає дихальні шляхи;
- перець чилі: має протимікробні, знеболювальні та протизапальні властивості, зігріває організм;
- шавлія: цілюще впливає на травлення, має протизапальні та антибактеріальні властивості;
- хрін: зігріває тіло, дезінфікує, сприяє очищенню дихальних шляхів від залишкових виділень.
Як приготувати оксимель
Знадобляться: мед, яблучний оцет
1. Мед підігрійте на водяній бані.
2. Змішайте яблучний оцет зі злегка підігрітим медом у пропорції 1:1 або 1:2.
3. Готовий оксимель розкладіть по чистих банках і зберігайте у сухому та темному місці.
Приймайте по 2 ст. л. на день.