Алергія на нарощування вій – заходи запобігання, причини, симптоми та як правильно лікувати

інструменти та вії

Алергія на нарощування вій – це неадекватна реакція організму на матеріали, які використовують у косметичних салонах під час процедури нарощування вій. Зазвичай клієнтки косметичних послуг вдаються до цієї маніпуляції, щоб набути більш ефектного погляду. Однак, стали відомі випадки алергічної реакції на клей або інші компоненти, які призводять до дискомфорту і проблем зі здоров’ям.

Як проявляє себе алергія на нарощування вій

Хоча це явище виникає досить рідко, приблизно 1% зі 100, все ж таки спричиняє не лише дискомфорт, але є навіть небезпечним для життя. Зазвичай алергічна реакція не змушує на себе довго чекати й майже відразу починає проявлятися. Симптоми за цього захворювання нічим не відрізняються від усіх інших алергічних явищ:

  • свербіж;
  • почервоніння;
  • набряклість навколо очей;
  • висип;
  • лущення шкіри;
  • почервоніння склери ока;
  • сльозотеча.

Трохи рідше виникає дискомфорт від відчуття важкості повік.

Чому виникає реакція на нарощування вій

Основні причини алергічної реакції на нарощування вій включають:

  1. Рідини для нарощування вій. Клей, антисептик або ремувер зазвичай містить різноманітні хімічні компоненти, такі, як ціанакрилат. Він, а точніше випаровування клею, викликають алергічну реакцію у деяких людей.
  2. Матеріали вій. Деякі люди можуть бути алергічними до певних матеріалів, з яких виготовляються штучні вії, таких як синтетичні волокна або натуральне хутро.
  3. Синдром накопичувальної алергії. Пацієнтки, які регулярно проходять процедуру нарощування вій, страждають на накопичувальну алергію. Спочатку вони не відчувають жодних симптомів, але з часом їхня імунна система починає реагувати на компоненти, які використовуються в процедурі.

Як правильно лікувати

Якщо у вас виникла алергічна реакція на нарощування вій, рекомендується звернутися до фахівця-лікаря або алерголога. Лікар проведе огляд і оцінить ступінь алергічної реакції. Він також порекомендує пройти алергічні тести, щоб визначити, на які конкретні компоненти виникла алергія.

Під час лікування алергії на нарощування вій можуть застосовуватися такі методи:

  1. Видалення штучних вій, щоб знизити контакт з алергенами.
  2. Використання протиалергічних засобів. Лікар призначить краплі або мазі, для зняття симптомів алергії.
  3. Застосування антигістамінних препаратів. У разі виражених симптомів алергії лікар призначить системні антигістамінні препарати для зниження алергічної реакції.
  4. Зміна матеріалів. Якщо ви алергічні до певних матеріалів вій, можливо варто спробувати інші варіанти, які не викликають алергічної реакції.

Як зробити нарощування вій безпечною процедурою

Важливо пам’ятати, що запобігти краще, ніж потім усувати наслідки, тому якщо у вас є схильність до алергічних реакцій, краще попередньо вжити запобіжних заходів. Ось деякі корисні рекомендації:

  1. Консультація з лікарем перед процедурою.

Якщо у вас вже була історія алергічних реакцій або ви відчували дискомфорт після використання косметичних продуктів, важливо звернутися до лікаря або алерголога перед нарощуванням вій, щоб отримати рекомендації щодо вибору безпечних матеріалів.

  1. Тест на алергію.

Перед процедурою нарощування вій рекомендується зробити тест на алергію на компоненти, які використовуються під час нарощування. Це дасть змогу виявити можливу алергічну реакцію заздалегідь. Майстер косметичного салону проведе алерготест за допомогою наклеювання тих самих матеріалів і обробки рідин. Якщо через 24 години не будуть виявлені реакції, значить можна розпочинати процедуру в повному обсязі.

  1. Уникайте контакту з клеєм.

Якщо у вас вже була алергічна реакція на клей, не рекомендується проводити нарощування вій з використанням того ж клею. Шукайте безпечні альтернативи, які не викликають алергії.

  1. Уникайте занадто довгих або важких вій.

Використання занадто довгих або важких штучних вій чинить додатковий тиск на натуральні вії та викликає подразнення або алергічну реакцію. Рекомендується вибирати вії, які б відповідали природному стану ваших вій.

  1. Регулярний догляд за віями.

Дотримання правил гігієни та регулярний догляд за віями дасть змогу запобігти виникненню алергічної реакції. Очищуйте вії спеціальними засобами, уникайте використання олій та важких косметичних продуктів, які забивають пори та викликають подразнення.

  1. Відвідуйте кваліфікованих фахівців.

Довіряйте нарощування вій тільки досвідченим і професійним фахівцям. Вони повинні використовувати безпечні матеріали й дотримуватися гігієнічних стандартів для запобігання можливих проблем, пов’язаних з алергією.

Алергія на нарощування вій може бути неприємним і небажаним побічним ефектом процедури, але з правильним ставленням і дотриманням рекомендацій фахівця, ризик виникнення алергічної реакції буде значно знижено. Якщо у вас виникла алергія на нарощені вії, необхідно відразу ж звернутися за консультацією до лікаря й отримати відповідне лікування та поради.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама