Американські кардіологи довели користь черешні для серця

черешня

Ця солодка ягода дозріває вже у першому літньому місяці. Вона багата не лише на смак, а й своїми цілющими якостями.

Черешня: користь здоров’ю

Дієтологи відзначають, що черешня має низький глікемічний індекс (ГІ). Це означає, що вона не викликає різкого підвищення рівня цукру в крові та сприяє ситості, що допомагає схуднути. Яка користь від черешні ще?

Уповільнює процес старіння. Черешня містить багато антиоксидантів, у тому числі антоціанів та кверцетинів. Вони захищають клітини від ушкоджень вільними радикалами, що зменшує ризик розвитку онкологічних захворювань. Косметологи говорять про користь черешні для жінок. Вона уповільнює процес старіння та перешкоджає утворенню зморшок.

Запобігають розвитку запалень. Черешня містить мікроелементи, які перешкоджають розвитку запальних захворювань, таких як артрит. На думку вчених університету Бостона, ця ягода знижує рівень сечової кислоти в організмі. Проведені дослідження показали, що щоденне споживання черешні знижує ризик розвитку нападів подагри на 75%.

Захищає здоров’я серця. Черешня містить флавоноїди та антиоксиданти, які знижують рівень холестерину в крові, покращують кровообіг та підтримують здоров’я серця. Згідно з дослідженням експертів Американської кардіологічної асоціації, споживання черешні знижує ризик розвитку серцевих нападів у жінок.

Поліпшує розвиток плоду. Гінекологи звертають увагу на користь черешні при вагітності. Ця ягода містить фолієву кислоту, яка необхідна на ранніх термінах вагітності для нормального формування плода та недопущення розвитку його вад. Так як черешня багата водою, то вона сприяє нормалізації гідратації організму жінки, що позитивно позначається на її стані та здоров’ї майбутньої дитини.

Підвищує витривалість. Величезна користь черешні для чоловіків. Ця ягода містить природні цукри та електроліти, які покращують фізичну витривалість та сприяють швидкому відновленню сил після навантажень.

Черешня також має діуретичні властивості, що сприяє виведенню рідини з організму через нирки та підтримці здоров’я сечостатевої системи. А завдяки своїм протизапальним властивостям вона перешкоджає розвитку простатиту.

Жовта черешня — користь для щитоподібної залози

Різні сорти черешні можуть відрізнятися за складом поживних речовин та своїми лікувальними властивостями. Так, ягоди червоної черешні містять сильні антиоксиданти, антоціани. Вони не лише надають черешні яскравого кольору, а й зміцнюють здоров’я серцево-судинної системи.

Користь жовтої черешні полягає у великому вмісті йоду. Тому її рекомендують вживати людям з ендокринними захворюваннями.

Біла черешня користь надає на весь організм завдяки підвищеному вмісту вітаміну С.

Плодоніжки черешні користь мають таку ж, як і ягоди

Багато господинь воліють на зиму сушити черешню. Сушена черешня користь заслужила давно. У ній, як і у свіжій черешні, зберігаються всі вітаміни та мікроелементи. А чай із неї є чудовим протизапальним засобом. Порівняно зі свіжою черешнею, сушена містить більше цукру. Тому її слід вживати помірно тим, хто страждає на цукровий діабет або переддіабет.

Плодоніжки черешні користь мають аналогічну. З цієї причини лікарі радять не викидати їх, а сушити разом із ягодами та листям.

Варення з черешні користю славиться давно. Воно зміцнює імунітет, покращує травлення та здоров’я шкіри. Єдиним його недоліком є велика кількість цукру. Тому його слід вживати помірно.

Черешня: шкода мінімальна

Черешня страшенно корисна, але в деяких випадках може бути шкідливою. І хоча її побічні ефекти спостерігаються лише зрідка, людям, схильним до них, варто пам’ятати про це:

  • викликає утворення каменів у нирках через вміст оксалатів;
  • підвищує ризик розвитку діабету через вміст цукру;
  • може спричинити індивідуальну непереносимість.

Експерти вважають, що помірне споживання черешні дозволить насолодитися її смаком та отримати всі цілющі властивості.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама