Чи можна їсти банан зранку: користь та шкода

банан

Цей екзотичний плід не тільки смачний, а й корисний. Однак варто пам’ятати про його можливі побічні ефекти.

Дієтологи стверджують, що банан зранку користь і шкоду має різну. Так, його сприятливий вплив на організм набагато вищий за можливу шкоду.

Банан з ранку: користь та шкода

Підвищує активність. Банан багатий на поживні речовини, такі як вітамін A, C і B6, мінерали, калій і магній, а також клітковину. Завдяки цьому він сприяє припливу свіжих сил та енергійності. З цієї причини дієтологи радять використовувати банан для перекусу перед тренуваннями, а також для початку нового дня — це допомагає зберегти довше сили.

Покращує моторику кишківника. Харчові волокна банана допомагають регулювати роботу системи травлення. Це сприяє покращенню перистальтики кишківника, а також перешкоджає появі запорів.

Нормалізує кров’яний тиск. Банан містить калій — мінерал, який необхідний для здоров’я серцево-судинної системи. Калій допомагає регулювати рівень кров’яного тиску та підтримувати баланс електролітів в організмі. Це сприяє високій працездатності протягом дня.

Насичує. Банан містить багато харчових волокон. Це дозволяє швидко і надовго насититися. Лікарі радять тим, хто не встигає вранці поснідати, захопити з собою банан. Таке перекус може замінити сніданок.

Однак має з’їдений банан з ранку користь і шкоду. Лікарі нагадують, що цей екзотичний плід містить природні цукри, що підвищує рівень глюкози в крові. Тому необхідно враховувати розмір банана. Також варто пам’ятати про його поживність, яка може спричинити появу зайвої ваги.

Крім того, тим, хто має алергію на банан або спостерігається його нестерпність, слід пам’ятати, що такі ласощі з ранку можуть стати причиною появи кишкових розладів та алергічних реакцій.

Експерти нагадують, що банан з ранку користь і шкоду мають різну. Про це слід пам’ятати, щоб не зашкодити здоров’ю.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама