Чи можна робити шугаринг при вагітності

шугаринг і вагітна жінка

Ця давньоєгипетська техніка епіляції в Європі з’явилася відносно недавно, у 1984 році. З того часу багато жінок надають перевагу йому більше, ніж всім іншим видам епіляції. Причина цього проста: шугаринг абсолютно екологічний. Для його проведення цукрову пасту змішують з лимонним соком і водою, а потім наносять на волосисту частину тіла. Зривання застиглої пасти дозволяє видалити небажані волоски з коренем. Однак, чи можна робити шугаринг під час вагітності? Постараємося в цьому розібратися.

Шугаринг під час вагітності: коли слід відмовитись

Під час вагітності змінюється гормональний фон жінки в крові збільшується рівень естрогену та прогестерону. Це викликає активне зростання волосся. Воно стає густішим та темнішим. При цьому можуть з’явитися в незвичних місцях: на підборідді, навколо сосків, у нижній частині живота чи спини. Для того, щоб підтримувати чистоту свого тіла і при цьому не завдати шкоди майбутній дитині, багато жінок вважають за краще робити шугаринг під час вагітності. Однак тут є свої правила.

Насамперед слід врахувати що під час вагітності покращується кровообіг у шкірі. Це підвищує її чутливість, що може спричинити подразнення шкіри. І хоча шугаринг при вагітності дозволяє його уникнути, слід пам’ятати, що проведення цієї процедури може бути болісним.

Не менш важливо, на якому терміні вагітним можна робити шугаринг. Так, шугаринг у першому триместрі вагітності не слід проводити. У цей час біль, що виникає при видаленні волосся, може спричинити підвищення тонусу матки. Це може спричинити скорочення матки, аж до викидня.

До того ж перший триместр є найважливішим у розвитку плоду. У цей час в організмі малюка розвиваються структури та органи. Більшість викиднів та вроджених дефектів відбуваються у цей період, тому косметичні процедури не повинні проводитись.

Шугаринг для вагітних: можна, якщо обережно

А чи можна робити шугаринг на 9-му місяці вагітності? Як відомо, у цей час жінкам все складніше мити шкіру, особливо у зоні бікіні. До того ж багато лікарів просять майбутніх породіль робити глибоку епіляцію в зоні бікіні, тому що під час пологів може виникнути необхідність зробити надрізи та накласти шви. Багато породіль почуваються незручно, коли під час перейм медсестра починає зголювати їм лобкове волосся.

Багато жінок вважають, що шугаринг на 38 тижні вагітності є ідеальним способом підготуватися до пологів. Однак перш ніж провести цю процедуру, слід проконсультуватися з лікарем. Він оцінить індивідуальні особливості жінки та стан її здоров’я.

Всупереч тому, що шугаринг при вагітності не протипоказаний, у багатьох пацієнток його проведення може спричинити неприємні симптоми.

Побічні ефекти проведення шугарингу вагітним:

  • індивідуальна непереносимість компонентів цукрової пасти. Особливо якщо є схильність до алергії;
  • висока чутливість до болю;
  • можливі пошкодження чи ранки;
  • шкірні висипання.

Також від шугарингу під час вагітності слід відмовитися при токсикозі, набряклості або інших ускладненнях.

Гінекологи нагадують, що хоча така косметична процедура не завдасть шкоди майбутній дитині, слід бути обережним, оскільки її вплив ще недостатньо вивчений.

Експерти Американської Академії акушерства та гінекології вважають, що під час вагітності слід уникати всіх видів процедур видалення волосся, включаючи шугаринг. Вони можуть спричинити подразнення та пошкодження шкіри, що може призвести до зараження інфекціями. Крім того, деякі інгредієнти, які використовуються в шугарингу, можуть бути шкідливими для дитини, тому краще відкласти такі процедури до післяпологового періоду. Однак багато лікарів радять робити шугаринг на 38 тижні вагітності, перед пологами, але радять перед цим вивчити, в яких умовах і наскільки компетентними фахівцями буде проводитися ця процедура. Дізнатися про це можна на спеціальних форумах.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама