Користь і шкода «Кратала»

таблетки і серце

«Кратал»– це пігулки на основі густого екстракту глоду, собачої кропиви й таурину. Рослинний препарат розроблено на основі сучасних наукових досліджень, він складається з натуральних компонентів, які синергічно діють на організм, сприяючи його відновленню і балансу.

Склад таблеток «Кратал»

Таурин, який входить до складу таблеток – це аміноетансульфонова кислота. Її головний обов’язок – долучатися до обміну речовин, особливо вуглеводів і білків. Вона допомагає підтримувати оптимальний рівень кальцію і натрію всередині клітин, регулює обмін у клітинах, зміцнює клітинні мембрани та впливає на роботу нервів, судин і серця, а також на процеси навчання і пам’яті.

Глід чинить антиаритмічну дію, а собача кропива заспокоює центральну нервову систему.

Захворювання, за яких призначають Кратал

Основні вказівки до застосування препарату:

  • нейроциркуляторна дистонія (НЦД), яка пов’язана з порушеннями роботи вегетативної нервової системи;
  • хронічна ішемічна хвороба серця (ІХС);
  • для зняття симптомів пострадіаційного синдрому.

Як діє препарат

Призначають препарат для поліпшення загального стану організму та підвищення енергетичного рівня. Позитивний ефект досягається завдяки кращій скорочувальній здатності серця, що призводить також до поліпшення кровотоку і зниження навантаження на серцевий м’яз.

Антиангінальний препарат «Кратал» показав свою ефективність у разі стенокардії. Він допомагає кисню краще надходити в серце, зменшує потребу в кисні завдяки розширенню звужених артерій і збільшуючи приплив крові.

Це дає змогу знизити частоту та інтенсивність стенокардичних приступів, покращує якість самопочуття хворого та запобігає можливим ускладненням ішемічної хвороби серця.

Крім благотворного впливу на серце, «Кратал» допомагає також організму подолати наслідки пострадіаційного синдрому. Цей процес відбувається завдяки високому вмісту антиоксидантів, які захищають клітини від впливу вільних радикалів, що виникають під час опромінення.

Після радіаційного впливу прийом «Краталу» сприяє оновленню клітин і зміцненню імунної системи, а також зниженню запалення.

Компоненти «Кратала» сприяють поліпшенню кровообігу і підтримці здорового кров’яного тиску. Вони допомагають знизити рівень холестерину в крові та покращують функцію ендотелію, оболонки судин, що також сприяє здоров’ю серцево-судинної системи.

Побічні ефекти серцевого препарату

Застосування таблеток «Кратал» може викликати різні реакції організму, включаючи підвищену чутливість і алергічні прояви. При непереносимості препарату можуть виникати симптоми, такі як почервоніння шкіри, висипання, свербіж, набряклість шкіри або кропив’янка. Також можливі деякі розлади травлення, загальна слабкість, підвищена втомлюваність, запаморочення, сонливість, зниження артеріального тиску та уповільнення серцевого ритму.

Важливо зазначити, що ці прояви можуть бути індивідуальними й не обов’язково виникнуть у кожного пацієнта. Якщо у вас виникнуть зазначені симптоми або інші небажані реакції, необхідно звернутися за медичною допомогою та проконсультуватися з лікарем.

Особливо слід консультуватися зі своїм лікарем у разі наявності хронічних захворювань або прийому інших медикаментів. Це допоможе уникнути можливих побічних ефектів і забезпечити максимальну користь від продукту.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама