Користь волоських горіхів

цілий волоський горіх

Волоські горіхи за вмістом легкозасвоюваного білка та омега-3 жирних кислот не поступаються рибі. Тому їх слід споживати всім, хто дотримується рослинного харчування.

Чим корисний волоський горіх

Своєю користю волоські горіхи завдячують поліненасиченим жирним кислотам. Усього три горішки можуть задовольнити добову потребу організму в них, що сприяє нормалізації рівня холестерину та оздоровленню всього організму.

Є в горіхах і L-аргінін, що розширює коронарні судини. Тому кардіологи радять включати горіхи до раціону серцевим хворим. Також вони містять елагову кислоту. Вона зміцнює імунітет та нейтралізує канцерогени, що знижує ризик розвитку запальних процесів.

Ядра волоських горіхів більш ніж на 51% складаються із жирів, у тому числі з білка (10%). Тому горіхи є важливим джерелом жирів для веганів і вегетаріанців та допомагають їм забезпечити організм необхідними поживними речовинами.

Однак волоські горіхи мають високу калорійність: у 100 г міститься 645 кілокалорій. Зловживання ними може спричинити появу зайвої ваги.

Яка користь від волоських горіхів

Користь волоських горіхів неможливо переоцінити, вони можуть доповнити багато ліків.

Захищають кровоносну систему. Волоські горіхи славляться поліненасиченими жирними кислотами та рослинними стеринами, які знижують рівень ліпопротеїнів низької щільності, або «поганого» холестерину в крові. Це запобігає утворенню тромбів та знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Не допускають розвитку пухлин. Фенольна та елагова кислоти горіхів мають протиракові властивості. Вони також нейтралізують канцерогени, що не допускає розвитку багатьох видів раку.

Борються із мікробами. Волоські горіхи мають бактерицидну дію. Це дозволяє знищити такі небезпечні бактерії, як стафілококи та стрептококи, та вивести шлунково-кишкових паразитів. Горіхи допомагають при лікуванні катару шлунково-кишкового тракту, отруєнь та бактеріальної діареї.

Сприяють профілактиці варикозного розширення вен та геморою. Мають користь і листя волоського горіха. Вони містять в’язкі дубильні речовини та протизапальні флавоноїди. З листя горіхів можна приготувати настій для зміцнення судин. Для цього листя волоських горіхів залийте окропом і дайте настоятися. Використовуйте настій для компресів чи водних процедур.

Волоські горіхи: користь для мозку

Волоські горіхи користь мають завдяки високому вмісту фосфору. Він покращує роботу мозку, що особливо корисно для школярів та студентів. Також волоські горіхи містять мідь, марганець та ліноленову кислоту, які покращують стан клітин головного мозку.

Лінолові кислоти горіхів сприятливо впливають на нервові клітини. Ця дія також посилюється значною кількістю фолієвої кислоти та магнію, що сприяє підвищенню стресостійкості та енергійності.

Користь волоського горіха для жінок

Екстракти волоського горіха використовують у багатьох кремах для жирної та схильної до акне шкіри. Горіхи містять вітаміни краси А та Е. Вони оновлюють клітини шкіри, що не тільки сприяє її еластичності, а й перешкоджає процесу старіння.

Горіхові настойки використовують для ополіскування волосся, це дозволяє надати їм шовковистість та блиск. А барвники горіхів часто використовують у шампунях для збереження кольору волосся.

Особливу користь від волоських горіхів можуть отримати вагітні жінки. Горіхи містять фолієву кислоту, яка потрібна для правильного розвитку плода. Тому майбутнім мамам слід обов’язково клацати горішки.

Користь волоського горіха для чоловіків

Користь волоських горіхів для чоловіків була відома ще давнім лікарям. Вони помітили, що горіхи знижують ймовірність розвитку раку передміхурової залози та сприяють дітонародженню. Сучасні вчені пояснюють це тим, що речовини, що містяться в горіхах, сприятливо впливають на чоловічу фертильність.

Крім того, волоський горіх необхідний усім тим, хто хоче довше зберегти своє сексуальне здоров’я. Ці невеликі ядерця сприяють підтримці вироблення тестостерону.

Шкода волоських горіхів

При неправильному зберіганні горіхи легко пліснявіють або навпаки засихають. Це може призвести не тільки до погіршення їхніх поживних якостей, але й викликати невелике харчове отруєння. З цієї причини лікарі радять купувати горіхи в шкаралупі та очищати від неї безпосередньо перед споживанням. Решту горіхів слід зберігати в теплому, сухому місці.

Також слід пам’ятати, що горіхи протипоказані тим, у кого є індивідуальна непереносимість або алергія на них.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама