Кукурудзяні пластівці: користь та шкода

кукурудзяні пластівці

Кукурудзяні пластівці з молоком — улюблений сніданок дітей та дорослих. Він не тільки смачний, а й корисний. Адже він містить вуглеводи — джерело енергії. А у поєднанні з таким рослинним білком, як молоко, допомагає насититися надовго. Однак дієтологи попереджають: кукурудзяні пластівці користь мають відносно невелику та радять не зловживати ними.

Кукурудзяні пластівці — користь для суглобів

Вживання кукурудзяних пластівців користь може принести організму чималу. Вони багаті на залізо, що перешкоджає розвитку анемії. Є хорошим джерелом білка, який необхідний для зростання м’язів. А у поєднанні з йогуртом чи молоком допомагають забезпечити організм кальцієм. Цей мінерал піклується про правильний розвиток кісток та запобігає появі остеопорозу в майбутньому.

Однак деякі виробники додають до них натрій та цукор. Натрій допомагає продовжити термін придатності, а цукор — покращити смак. І надлишок цих елементів може згубно позначитися на здоров’ї. Натрій викликає затримку води, що може стати причиною появи набряклості та гіпертонії. А цукор сприяє появі зайвої ваги, діабету, запорів. До того ж кукурудзяні пластівці містять мало клітковини. Тому їх не слід споживати тим, хто прагне схуднути.

Ще одна причина, через яку кукурудзяні пластівці користі не становлять, є їхній високий глікемічний індекс. Це означає, що вони різко підвищують рівень глюкози у крові. З цієї причини хворим на діабет або тим, хто має зайву вагу, слід ласувати ними зрідка.

Кукурудзяні пластівці: користь для хворих

Кукурудзяні пластівці не є ідеальною їжею для здорових людей. Однак вони можуть допомогти пацієнтам, які страждають на захворювання травної системи.

Продукт легко засвоюється, не подразнює кишківник і травний тракт. Він також містить велику кількість клітковини. З цієї причини кукурудзяні пластівці користь можуть мати для прооперованих хворих, які повинні харчуватися стравами, що легко засвоюються.

Кукурудзяні пластівці на сніданок можна вживати при запаленні:

  • печінки;
  • жовчного міхура та жовчних проток;
  • підшлункової залози;
  • слизової оболонки кишківника;
  • шлунку.

Вчені нагадують, що кукурудзяні пластівці є продуктом із високим ступенем перероблення. Це означає, що на виробничій лінії вони можуть контактувати з багатьма сортами злаків, у тому числі з пшеницею, житом або ячменем. У цьому випадку пластівці можуть бути забруднені глютеном. Він може спричинити нестерпність організму або алергійну реакцію. Тому купуйте безглютенові кукурудзяні пластівці, користь яких висока, а побічні ефекти — невеликі.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама