Кукурудзяні приймочки — користь і шкода для схуднення

кукурудзяні приймочки та кукурудза

Кукурудзяні приймочки є довгими шовковистими нитками на кукурудзяному качані. Вони відіграють важливу роль при запиленні та зростанні кукурудзи та з’являються, коли початок починає дозрівати. Кукурудзяні приймочки користю своєю славляться у багатьох країнах, серед яких Китай, США, Франція та Туреччина. Там ці довгі шовковисті нитки активно використовують у народній медицині. Адже кукурудзяні приймочки містять різні біологічно активні речовини, які можуть бути корисними для здоров’я. Проте вчені попереджають: характерні для кукурудзяних приймочок користь і шкода. Тому їх слід використовувати правильно, щоб максимально отримати користь та уникнути побічних ефектів.

Кукурудзяні приймочки — користь від природи

Дослідження вчених показали, що чай із кукурудзяних приймочок допомагає знизити рівень холестерину та цукру в крові. Це зменшує схильність до таких хронічних захворювань, як атеросклероз та діабет. Експерти пояснюють такий ефект тим, що кукурудзяні приймочки містять унікальні речовини, серед яких флавоноїди, фітостероли, амінокислоти, вітаміни та мінерали. Їх цілюща дія на організм сприяє поліпшенню метаболізму, що допомагає нормалізувати вагу. З цієї причини кукурудзяні приймочки часто застосовують для схуднення.

Лікарі відзначають: кукурудзяні приймочки користю славляться для схуднення завдяки іншим своїм лікувальним якостям. Так, вони мають діуретичну властивість, що допомагає при проблемах з сечовипусканням і зменшенням набряклості. Фахівці відзначають: кукурудзяні приймочки очищають організм від шлаків та токсинів. А клітковина, що міститься в них, викликає тривале насичення. Це дозволяє не тільки відмовитися від перекусів, а й знизити добову калорійність, що допомагає знайти струнку фігуру. Яку кукурудзяні приймочки користь ще можуть надати?

Кукурудзяні приймочки — користь для хворих на гіпертонію

Перешкоджають розвитку діабету. Дослідження 2012 року, опубліковане в Міжнародному журналі біологічних макромолекул, показало, що використання полісахаридів кукурудзяних приймочок допомагає знизити рівень цукру в крові. Раніше вчені довели, що чай із кукурудзяних примочок покращує вироблення інсуліну в організмі, що зменшує ймовірність розвитку діабету.

Зменшують ризик утворення каменів у нирках. Камені можуть складатися з невеликих кристалізованих відкладень. Використання кукурудзяних приймочок збільшує виведення сечі з організму, що знижує ймовірність появи каменів у нирках. Також сечогінна дія кукурудзяних приймочок може запобігти надмірному утворенню сечової кислоти в суглобах тіла, що призводить до болю при подагрі.

Знижують кров’яний тиск. Лікарі радять хворим на гіпертонію пити чай з кукурудзяних приймочок. Це дозволяє нормалізувати артеріальний тиск і при цьому уникнути побічних ефектів, які спричиняє застосування антигіпертензивних засобів.

Нормалізують рівень холестерину. Дослідження вчених Цзилінського університету (Китай) показало, що споживання кукурудзяних приймочок користь виявило на гризунів. У них знизився рівень холестерину, що покращило стан серцево-судинної системи.

Допомагають при лікуванні захворювань шкіри. Настій кукурудзяних приймочок можна використовувати для полегшення сверблячки та болю при появі фурункулів або висипу на шкірі.

Захищають від раку. Дослідження корейських учених, яке було опубліковано в журналі Life Sciences («Наука про життя»), показало, що кукурудзяні приймочки користь мають завдяки змісту такого антиоксиданту, як mason. Він бореться з окислювальним стресом і запобігає виникненню деяких видів раку. Крім цього mason має властивості, що стимулюють імунітет. 

Вчені нагадують, що, як і будь-який інший продукт, можуть мати кукурудзяні приймочки користь і шкоду.

Кукурудзяні приймочки: протипоказання

  • схильність до утворення тромбів;
  • тромбофлебіт чи варикозне розширення вен;
  • проблеми з нирками та печінкою;
  • нестача калію або магнію;
  • захворювання шлунково-кишкового тракту;
  • кишковий розлад.

Також у деяких людей можлива алергія на кукурудзяні приймочки. Тому перед їх застосуванням слід проконсультуватися з лікарем.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама