Листя оливи — користь для імунітету

гілка оливи

У Стародавньому Римі вінки з оливкового листя покладали на голови переможців. У Стародавній Греції цінували листя оливи за користь лікувального плану: їх використовували як жарознижувальний засіб. Однак тільки в 1854 році британський ботанік Деніел Хенбері описав ефективність чаю з оливкового листя проти спеки та малярії. Сучасні вчені підтверджують: листя оливи, як і оливкова олія, володіють антиоксидантною, протизапальною та гіпоглікемічною діями.

Екстракт листя оливи: користь при інфекціях

Своєю користю листя оливи зобов’язані речовині, що міститься в них, під назвою «олеуропеїн». Саме олеуропеїн надає оливковому дереву стійкість до різних шкідників та захворювань.

Олеуропеїн належить до поліфенолів. Він зміцнює імунітет, внаслідок чого підвищується його опірність до вірусів та бактерій. Крім того, олеуропеїн має протизапальні, протигрибкові та противірусні властивості. Це пояснює, чому чай з екстрактів листя оливи користь має при лікуванні захворювань, спричинених шкідливими патогенами. Ось деякі з них.

Лікує герпес. Завдяки високому вмісту олеуропеїну, регулярне вживання оливкового листа дозволяє боротися з вірусом герпесу. Дослідження вчених показали, що оливковий лист зміцнює захисні сили організму та стимулює фагоцитоз, або процес знищення шкідливих патогенів.

Поліпшує стан шкіри. Листя оливи користь надають при лікуванні дерматологічних захворювань. Екстракт з них радять застосовувати при лікуванні грибка шкіри та нігтів, акне та інших захворюваннях шкіри. А регулярне споживання чаю з листя оливи допомагає розгладити зморшки на обличчі та зменшити прояви целюліту.

Зміцнює серцево-судинну систему. Олеуропеїн є сильним антиоксидантом. Він зміцнює стінки судин, знижує артеріальний тиск та покращує кровотік у коронарних судинах. Крім того, олеуропеїн захищає від накопичення «поганого» холестерину на стінках судин, що зменшує ймовірність розвитку атеросклерозу.

Підвищує імунітет. Чай з екстракту листя оливи користь надасть для хворих зі зниженим імунітетом, наприклад, після курсу перенесеної хімієтерапії або дисфункції щитоподібної залози.

Листя оливи — користь для всіх і кожного

Настій з оливкового листя застосовують для зовнішніх цілей. Чай з них можна пити регулярно, за бажання з ложечкою меду.

Як приготувати чай з листя оливи

15–20 оливкових листків покладіть у невелику каструлю. Залийте склянкою води та доведіть до кипіння. Дайте прокипіти 2–3 хв, після чого вимкніть і дайте настоятися. Чай з листя оливи пийте двічі-тричі на день.

Чай з листя оливи користь має колосальну і при цьому не чинить побічних ефектів. Часте його застосування допоможе зміцнити імунітет та покращити самопочуття.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама