Молода кукурудза — користь для кишківника

молода кукурудза

Молода кукурудза користю своєю славиться з давніх-давен. Однак, як і будь-який інший продукт, вона має не лише корисні властивості для здоров’я, а й побічні.

Користь молодої кукурудзи: уповільнює старіння

Молода кукурудза містить вітаміни А, С, Е, В1, В5, D та фолієву кислоту. Вітаміни А і С зміцнюють імунітет та знижують ризик зараження інфекційними захворюваннями, у тому числі й застудного характеру. Вітаміни групи В необхідні для волосся, нігтів шкірі, а вітамін Е — для кровоносної системи. Вітамін D допомагає запобігти появі хронічної втоми, апатії, дратівливості.

Користь молодій кукурудзі надають мінерали, що містяться в ній: фосфор, залізо, селен, а також магній і калій. Останній позитивно впливає на нейрохімічну передачу у головному мозку та регулює скорочення міокарда. А магній не допускає виникнення м’язових спазм. Крім цього, кукурудза містить інші корисні елементи.

Молода кукурудза багата на антиоксиданти, такі як лютеїн і зеаксантин. Вони захищають клітини організму від ушкоджень, спричинених вільними радикалами. Це допомагає не допустити розвитку серцево-судинних захворювань та уповільнити процес старіння.

У кукурудзі містяться дієтичні харчові волокна, або клітковина. Вона нормалізує роботу кишківника та зменшує ризик розвитку запорів. Попри те, що користь молода кукурудза має чималу, все ж таки не можна забувати про її побічні ефекти.

Коли немає користі від молодої кукурудзи

Можливі алергічні реакції. Деякі люди можуть мати алергію на молоду кукурудзу. При прояві таких симптомів, як свербіж, почервоніння шкіри чи набряк горла, слід звернутися за медичною допомогою.

Має високу калорійність. Молода кукурудза належить до продуктів із високим вмістом калорій. Тому її споживання може спричинити різкий стрибок цукру у хворих на діабет. Також не слід зловживати солодкими качанами тим, хто страждає на ожиріння або дотримується дієти.

Намагайтеся харчуватися так, щоб отримати лише користь молодої кукурудзи. І тоді не доведеться випробувати її побічні ефекти.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама