Що робити при переломі статевого члена

Что делать при переломе полового члена

Якщо умовно довжину пеніса поділити на три частини, то перелом найчастіше трапляється в двох нижніх частинах. Зазвичай член ламається під час статевого акту. Відбувається це не часто.

Перелом тіла пеніса не рівносильний перелому кістки, і являє собою пошкодження пеніса в двох зонах, відповідальних за ерекцію: в кавернозних тілах і препуціальному мішку. Препуціальним мішком називають білкову оболонку, у яку вкладено кавернозні тіла. Через те, що такий стан веде до порушення сечовипускання і сексуальної функції, воно вимагає негайного звернення до лікарні.

Симптоми

  • кровотеча з пеніса
  • синець на пенісі
  • проблеми при сечовипусканні
  • звук перелому або хлопок
  • раптова втрата ерекції
  • біль, яка варіює від мінімальної до вираженої.

Перелом пеніса часто призводить до зміни його зовнішнього вигляду. У медичній літературі зустрічається порівняння форми члена з баклажаном. Схожість з цим овочем виникає через набряк і синець. Значно рідше при переломі пеніса набрякає мошонка, або з’являється кров у сечі.

Характерною ознакою перелому статевого члена є звук хлопка або гучного хрускоту і миттєва втрата ерекції. Є інші стани, симптоми яких схожі з симптомами перелому пеніса. Але без звуку хлопка або швидкого падіння ерекції, це, певно, зовсім інші типи невідкладних станів. Наприклад, розрив судин зв’язок або пеніса.

Іноді для постановки діагнозу достатньо огляду і опитування пацієнта. Якщо лікарю щось незрозуміло, то він призначає обстеження.

Причини

У пенісі є тканина, що нагадує губку. Вона називається кавернозне тіло. При ерекції кров приливає в цю область. Кавернозні тіла наповнюються кров’ю і надають твердість члену. Під час ерекції кавернозні тіла з однієї або з обох сторін можуть зламатися. Коли статевий член в розслабленому стані, то він не може зламатися, тому що кавернозні тіла не збільшені в розмірах.

Травма зазвичай виникає, коли чоловік намагається ввести член в піхву, і сильно впирається в лобкову кістку або промежину, що і призводить до пошкодження пеніса. Це необов’язково відбувається під час грубого сексу. Найчастіше на першому місці – неправильно обрана поза, при якій член при проникненні впирається в кістку або м’язи промежини.

Наступні обставини теж грають роль в механізмі травми:

  • зміна пози при одночасному перебуванні ерегованого члена в піхві
  • удар або зіткнення ерегованого члена з луткою двері й меблями
  • падіння на живіт під час ерекції члена.

Коли звернутися до лікаря?

При підозрі на зламаний пеніс потрібно негайно звернутися до лікаря.

Таке порушення відноситься до невідкладних станів в урології, тому що воно впливає на чоловічу сексуальну функцію та на сечовипускання. Пам’ятайте, що при будь-якій травмі час вкрай важливий. Чим швидше чоловік звернеться до лікаря, тим більше шансів на відновлення функції члена.

Діагноз

Лікар діагностує перелом при опитуванні та огляді пеніса. Додатково проводять рентген пеніса, а також УЗД дослідження, щоб визначити пошкодження і локалізувати зону пошкодження. Якщо місце розриву визначити не вдається, то призначають МРТ.

Лікування

Почати надавати допомогу можна ще вдома. На 10 хвилин прикладіть пакет з льодом для зменшення набряку. За цей час потрібно викликати невідкладну допомогу.

У лікарні сечовий міхур катетеризують і звільнять від сечі. З протизапальних препаратів застосовують Ібупрофен для зменшення болю і набряку.

Іноді лікар рекомендує підтримуючу пов’язку або спеціальні шини для фіксації тіла члена і зменшення тиску на нього.

Застосування тільки домашніх засобів може спричинити ускладнення:

  • біль в пенісі під час ерекції
  • викривлення форми пеніса
  • втрата здатності досягти ерекції.

Багато лікарів рекомендують хірургічне лікування, тому що за результатами дослідження таке лікування дає набагато більше шансів на повне одужання.

Для чого потрібно хірургічне лікування?

Метою хірургічного втручання є:

  • позбавлення від гематоми
  • зупинка кровотечі з пошкоджених судин
  • обробка будь-яких ран і пошкоджень на пенісі, які викликають кровотечу.

Лікар робить надрізи на шкірі і накладає шви на пошкоджені ділянки кавернозних тіл або білкової оболонки. Без лікування перелом пеніса веде до його деформації і розвитку еректильної дисфункції.

Догляд та відновлення

Період відновлення при переломі пеніса залежить від тяжкості ушкодження. Деякі люди відразу після процедури можуть йти додому. Лікар порекомендує утримання від сексуальної активності протягом 1 місяця, для того, що місце травми зажило.

У рідкісних випадках при труднощах з настанням ерекції лікар може виписати препарати для збільшення ерекції, наприклад Віагру, або седативні ліки, такі як Седаристон.

Підсумуємо

Перелом тіла статевого члена трапляється несподівано. Як правило, це відбувається під час занять сексом при зіткненні з перешкодою у вигляді лобкової кістки або промежини.

Ситуація вимагає негайного звернення за медичною допомогою.

Не нехтуйте оглядом лікаря – від своєчасної допомоги залежить здатність до повноцінного сексуального життя і нормального безболісного сечовипускання.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Діарея
Що таке діареяВиди діареїВід чого розвивається діа...
Молочниця у чоловіків
Що таке молочниця у чоловіківМолочниця у чоловіків...
Реклама
Крабові палички можуть спричинити розвиток ожиріння, гіпертонії та діабету
Основним компонентом крабових паличок є сурімі — ф...
Вчені назвали запахи, що викликають напад мігрені
Підвищена чутливість до запахів, або гіперосмія, м...
Реклама