США охоплені четвертою хвилею фентанілової кризи

наркотики

Фентаніл — синтетичний опіоїд вважається потужнішим, ніж морфін. Дві третини всіх смертей від передозування наркотиків у США пов’язані саме з ним. Дедалі все більше американців помирають від передозування фентанілом. При цьому четверта хвиля опіоїдної епідемії набирає обертів.

У 2021 році США подолали рубіж у понад 100 000 смертей від передозування наркотиків за один рік. Дві третини з них пов’язані з фентанілом, потужним синтетичним опіоїдом, який у 50–100 разів сильніший за морфін.

У 2010 році менш як 40 000 людей померли від передозування наркотиків у США, причому менш ніж 10% із них були пов’язані з фентанілом.

Фармацевтичний препарат може бути призначений лікарем для лікування сильного болю. Однак він також незаконно виробляється і продається злочинними угрупованнями, переважно контрабандами з Мексики, з використанням китайських інгредієнтів.

Збільшення смертності від фентанілу можна пояснити тим, що наркотик поєднується з іншими стимуляторами, такими як кокаїн або метамфетамін, для отримання тривалішого кайфу. У 2015 році розпочалася так звана четверта хвиля кризи передозування.

Афроамериканці помирають від комбінації фентанілу та інших наркотиків. При цьому спостерігається зростання показників у різних вікових групах та географічних межах.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама