У США ліквідували мережі з поширенню наркотиків, які можуть спричинити сексуальну агресію на побаченнях

Підставка для напоїв з детекторною смужкою дозволить жінкам перевірити, чи не містить їхній напій наркотик, призначений для зґвалтування на побаченні. Килимок виявить ГОМК і рогіпнол — два основні препарати, які потенційні зловмисники використовують для заспокоєння своїх жертв, залишаючи їх у незнанні про напад.

Влада США та Канади заявляє, що вона ліквідувала чотири мережі поширення по всій Північній Америці під час перших репресій проти інтернет-торговців наркотиками для зґвалтувань на побаченні.

Директор Управління боротьби з наркотиками Аса Хатчінсон повідомив, що агенти DEA та співробітники правоохоронних органів розпочали в середу операцію Webslinger. В результаті було здійснено 115 арештів у 84 містах США та у Квебеку (Канада).

— Ми ліквідували чотири загальнонаціональні мережі з розповсюдження наркотиків у ході цієї першої в історії операції, націленої на інтернет-торговців наркотиками для зґвалтування на побаченні, — заявив Хатчінсон на пресконференції в четвер. — Довга рука закону сьогодні проникла глибоко в кіберпростір, щоб надіслати чіткий сигнал: правоохоронні органи прорвуть покрив таємності, що оточує торговців електронними наркотиками, та притягнуть їх до відповідальності.

Операція «Вебслінгер» являла собою дворічне розслідування, спрямоване проти окремих осіб та організацій, які постачали велику кількість наркотиків для зґвалтування на побаченні, що замовляються через Інтернет та доставляються поштою. З початку 1990-х років вживання так званих хижих наркотиків, які додаються до напоїв жертв, поширилося на вечірках, у кампусах та нічних клубах.

Зловживання гамма-гідроксибутиратом (ГОМК), відомим як «рідкий екстазі», суттєво зросло з 1990 року. У Сполучених Штатах Управління боротьби з наркотиками задокументувало понад 15 600 передозувань та 72 випадки смерті, пов’язані з ГОМК, у 46 штатах.

Рогіпнол (флунітразепам), відомий як «забудь мене», став наступним за поширеністю препаратом для згвалтування на побаченні. Зловживання рогіпнолом почалося в Європі у 1970-х роках і почало виявлятися у США на початку 1990-х років.

У Сполученому Королівстві Фонд Руфі, консультативна група для жертв згвалтування наркотиками, повідомила, що у 2000 році було зареєстровано 876 випадків зґвалтування наркотиками, що на 11% більше, ніж 778 випадків у попередньому році. За оцінками, кількість жертв 2001 року трохи збільшиться приблизно до 900 випадків.

Фонд вважає, що реальна цифра може бути вп’ятеро більшою, оскільки багато жертв зґвалтування не повідомляють про злочин. Більшість жертв — віком від 18 до 29 років, причому кожна восьма жертва — чоловік.

Поради від Фонду Руфі

  • Ніколи не залишайте напій без нагляду. Якщо ви підете у туалет, візьміть із собою напій. Якщо з будь-якої причини ви залишили його без нагляду, не пийте його.
  • Якщо незнайомець пропонує вам випити, переконайтеся, що ніхто не торкався напою, крім бармена.
  • Пам’ятайте, що ці препарати не мають смаку та запаху. І хоча до одного з них (рогіпнолу) додано синій барвник, він не проявляється протягом майже 20 хв. Його неможливо побачити у пляшці із кольорового скла.
  • Намагайтеся пити з пляшки чи банки. Набагато складніше проткнути пляшку або банку, ніж кинути наркотик у напій у відкритій склянці.
Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Молочниця у чоловіків
Що таке молочниця у чоловіківМолочниця у чоловіків...
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Реклама
ВООЗ: цей підсолоджувач допоможе схуднути хворим на діабет
Ксиліт — це природний цукрозамінник, який має соло...
Як зменшити набряклість ніг
Вправа підйому ніг вгору зміцнює м'язи живота, сте...
Реклама