У США спостерігається спалах сифілісу через нестачу ліків

бактерія

Дефіцит пеніциліну на тлі кількості випадків сифілісу, що зростає, став настільки гострим, що чиновники охорони здоров’я США попереджають: епідемія інфекцій, що передаються статевим шляхом, посилиться.

Дефіцит пеніциліну G бензатину Pfizer, який використовують для лікування первинного та вторинного сифілісу, розпочався у квітні. Фармацевтична компанія Pfizer є єдиною, яка випускає попередньо заповнені шприци пеніциліну під торговою маркою Bicillin L-A. Проте виробники заявляють, що препарат повернеться на склад у другому кварталі 2024 року.

Лікарі можуть використати інший антибіотик, доксициклін. Однак його необхідно застосовувати двічі на день протягом як мінімум двох тижнів, що обтяжливо для пацієнтів. Пеніцилін G бензатин іноді дозволяє перемогти хворобу за допомогою однієї ін’єкції.

інфографіка поширення сифілісу в США

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань Америки (CDC), з 2000 року захворюваність на сифіліс зростає. У 2021 році вона досягла 53 767 первинних та вторинних випадків, що більше на 899% у порівнянні з 2000 роком. 

Помічник міністра охорони здоров’я адмірал Рейчел Левін очолив уряд США для розв’язання цієї проблеми. Це включає мобілізацію експертів та чиновників CDC для розробки та реалізації планів боротьби з дефіцитом та зниженням поширення сифілісу.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама