У Європі через споживання алкоголю збільшився ризик розвитку раку

Питні звички у Європі підвищують ризик розвитку раку, йдеться у доповіді Об’єднаної європейської гастроентерологічної групи. Європейці п’ють більше алкоголю, ніж мешканці будь-якого іншого континенту.
Вчені проаналізували дані, зібрані Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). Вони показують, що європейці випивають у середньому 11,2 л алкоголю на рік. Це еквівалентно менш ніж двом порціям алкоголю на день — поріг, який значно збільшує ризик виникнення захворювань кишківника або раку стравоходу.

У Великобританії, поряд з Латвією, Польщею, Словаччиною та Угорщиною, зазвичай випивають 2,1 порції алкоголю на день, що відповідає 12,3 л чистого алкоголю на рік.
Литва посідає перше місце щодо споживання алкоголю у Європі. У середньому тут випивають 3,2 порції на день (18,2 л алкоголю). За нею слідують Чехія та Румунія, мешканці якої випивають 2,4 порції на день (13,7 л алкоголю).
Відповідно до звіту за 2014 рік, ВООЗ пов’язує майже кожну четверту смерть від шлунково-кишкових захворювань із вживанням алкоголю.