Як позбутися веснянок назавжди

дівчина з веснянками й ластик

Прості домашні засоби допоможуть у боротьбі з гіперпігментацією цього типу

Видалення веснянок ефективно для брюнетів

Веснянки виникають в результаті швидшого синтезу пігменту меланіну, тобто є результатом порушень здорових меланоцитів. Темні цятки, розміром близько 1–5 мм, можуть з’явитися на обличчі, руках або ногах. Іноді вони можуть проявитися від надмірної дії сонячних променів, а також гормональних змін та приймання деяких ліків.

Веснянки можуть бути ознакою серйозних захворювань: діабету, нирок і печінки, раку яєчників. Тому за будь-якої зміни шкіри слід проконсультуватися з дерматологом. Найчастіше веснянки безпечні. І доставляють лише естетичний дискомфорт їхнім власникам, які мріють про те, як вивести веснянки.

Лікарі попереджають, що у людей зі смаглявою шкірою веснянки нагадують пігментні плями, тому їх простіше видалити. У тих, хто має світлу шкіру, веснянки мають глибші знебарвлення, тому їх видалення вимагає більшого часу і, як правило, менш ефективно. Однак перш ніж зважитися на косметологічні процедури, такі як лазерне видалення, спробуйте домашні засоби від веснянок.

Як прибрати веснянки в домашніх умовах

Протирайте лимоном веснянки, це допоможе їх знебарвити. Якщо ваша шкіра схильна до подразнень, спочатку протріть лимоном шкіру рук і потім — обличчя.

Використовуйте огірковий сік. Він, як і лимон, висвітлює шкіру, але діє м’якше. Також можна просто зробити огіркову маску для обличчя.

Можна використовувати лимон та огірок разом. Для цього натріть огірки на тертці та додайте кілька крапель лимонного соку. Перемішайте. Отриману масу нанесіть на обличчя на 10–15 хв. Така маска зволожить та освітлить шкіру.

Хрін — ще один засіб від веснянок. Він діє сильніше, ніж лимон або огірок, але може спричинити сильне подразнення. Тому, перш ніж застосувати, протестуйте його на руці.

Допоможе крем проти веснянок

Усім, хто хоче прибрати веснянки на обличчі, косметологи радять використовувати відбілювальний крем проти веснянок. Він містить кислоту вітаміну А, а також коєву, азелаїнову та фруктові кислоти. Вони прискорюють відлущування епідермісу, що допомагає позбутися веснянок.

Для ластовиння темно-коричневого кольору лікарі рекомендують застосовувати крем проти веснянок, який містить гідрохінон. Він відбілює шкіру обличчя і знижує активність меланоцитів. Це дозволяє позбутися веснянок і запобігти утворенню нових.

Як вивести веснянки швидко та ефективно

Якщо домашні засоби не допомагають, можна звернутися до косметолога. Він допоможе прибрати веснянки за допомогою однієї з ефективних процедур.

Хімічний пілінг вирівнює тон шкіри та ідеально підходить для видалення веснянок.

Лазер знебарвлює шкіру та усуває пігментацію. Видалення ластовиння вимагає більше радіації, ніж використання однієї ударної терапії. Завдяки цьому лазерний ефект стійкіший.

Лікування IPL, або IPL-омолодження. Ця сучасна технологія ґрунтується на використанні світлового потоку високої інтенсивності. Його можна застосовувати на великій поверхні, наприклад, на спині або руці. Лікування IPL використовують як ефективний засіб від веснянок.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама