4 популярні напої, які перешкоджають швидкому старінню головного мозку

4 популярні напої, які перешкоджають швидкому старінню головного мозку

Старіння головного мозку — це природний процес, який відбувається з віком. Він включає різні зміни, як структурні, так і функціональні, в мозку. Зменшується обсяг мозку, особливо в областях, які відповідають за пам’ять та навчання. Відбувається втрата нейронів, змінюються рівні нейромедіаторів та накопичуються білки бета-амілоїду, що спричиняє розвиток хвороби Альцгеймера.

Процес старіння мозку не можна зупинити, але можна сповільнити. Це допоможе зберегти ясність розуму та міцність пам’яті. Для цього достатньо пити такі напої.

1. Кава покращує обмін речовин

Дослідження показали, що регулярне вживання кави пов’язане з нижчим ризиком розвитку серцево-судинних захворювань. Найбільшу користь для здоров’я складає вживання двох-трьох чашок кави на день. Завдяки унікальному поєднанню понад 1000 інгредієнтів, кава зменшує окисний стрес та запалення в організмі, прискорює обмін речовин та покращує чутливість до інсуліну.

  • Цей природний антидепресант запобігає розвитку раку та нейродегенеративних захворювань головного мозку, а також покращує когнітивні здібності.

2. Какао покращує пам’ять

Какао є одним із найкорисніших напоїв. Воно містить антиоксиданти, мікроелементи, вітаміни та омега-9 кислот. Флавоноли, що містяться в ньому, покращують кровообіг та стан судин.

  • Какао стимулює мозок і покращує короткочасну пам’ять.

3. Чай для довголіття

Згідно з дослідженням Національного інституту здоров’я, дві та більше випиті чашки чорного чаю на день знижують ризик передчасної смерті, особливо від серцево-судинних захворювань.

Зелений чай зменшує запалення кишківника і, як наслідок, знижує ризик розвитку багатьох небезпечних захворювань. А аргінін і теанін, що містяться в ньому, уповільнюють процеси старіння головного мозку.

4. Натуральний сік захищає від розвитку атеросклерозу

Свіжовижаті соки містять поліфеноли та інші антиоксиданти, які борються із запальними процесами та знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Поліфеноли, що містяться у соках, надають протиракову, протизапальну дію, знижують артеріальний тиск і захищають від атеросклерозу.

Для підтримки здоров’я головного мозку рекомендується дотримуватись правильного харчування, вести активний спосіб життя, підтримувати соціальні зв’язки та піклуватися про своє спільне здоров’я.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама