5 правил, які допоможуть зберегти молодість шкіри

5 правил, які допоможуть зберегти молодість шкіри

Процес старіння неминучий. Однак його можна уповільнити та таким чином продовжити молодість шкіри, особливо обличчя. Дієтологи розповіли, як виглядати молодше за свої роки. Для цього достатньо дотримуватись простих правил.

1. Бережіться сонця

Багато хто забуває про те, що тривале перебування на сонці сприяє не тільки передчасному старінню, а й утворенню раку шкіри.

— Я бачу багато пацієнтів, які мають багато пошкоджень від сонця. Вони здаються старшими за деяких своїх однолітків і шкодують, що не захищалися від сонця, — каже доктор Кетлін Суоцці з Єльської школи медицини (США), цитує портал Poradnik Zdrowie.

2. Киньте палити 

Куріння шкодить як шкірі та руйнує організм. Згідно з недавніми дослідженнями, відмова від нікотину та алкоголю вдвічі скорочує ризик розвитку онкологічних захворювань.

— Куріння може прискорити нормальний процес старіння шкіри. Це призводить до утворення зморшок навколо рота, набряклості під очима, нерівного тону шкіри, — зазначає доктор Джеймс Тейлор Хейс.

3. Обмежте споживання алкоголю

— Алкоголь впливає на кожну слизову оболонку, від підшлункової залози та печінки до шкіри. Він викликає зневоднення, що призводить до сухості шкіри. У жінки, яка п’є, буде більше зморшок, викликаних зневодненням, і вона виглядатиме на десять років старшою за свою ровесницю, яка не п’є, — пояснює дієтолог Хайро Родрігес.

4. Їжте здорову їжу

Здорова дієта, багата на фрукти та овочі, допомагає зберегти молодість шкіри обличчя.

— Використання цукру та вживання продуктів із високим ступенем перероблення можуть прискорити старіння, — підкреслює дієтолог Кара Бернстайн.

5. Пам’ятайте про фізичну активність

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Preventive Medicine («Профілактична медицина»), фізичні вправи затримують старіння клітин. Так, ті, хто займався спортом, виглядали на дев’ять років молодшими за тих людей, які вели малорухливий спосіб життя. Це означає, що фізична активність впливає не тільки на зовнішній вигляд шкіри, але і на омолодження на рівні клітин.

Експерти пояснюють це тим, що фізична активність не лише покращує кровообіг та метаболізм, а й може також впливати на теломери — ділянки ДНК на кінцях хромосом, які відіграють роль у старінні клітин. Регулярні вправи дозволяють підтримувати здоров’я теломер і тим самим уповільнювати старіння.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Лікування бронхіту в домашніх умовах
Як лікувати бронхіт вдома — правилаПрепарати: чим ...
Молочниця на язиці
ПричиниФактори ризикуМолочниця на язиці: симптомиМ...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама