Біль у ногах — ознака небезпечного раку у чоловіків

Біль у ногах — ознака небезпечного раку у чоловіків

Рак яєчок у чоловіків — це злоякісна пухлина, яка найчастіше діагностується у молодих чоловіків віком від 15 до 35 років. Небезпека цієї пухлини полягає в тому, що вона швидко метастазує. Не допустити цього можна, якщо навернути увагу на її перші симптоми.

Чому з’являється задишка

Найпоширеніший симптом раку — це безболісне збільшення яєчка, яке може супроводжуватися почервонінням шкіри на мошонці. Пацієнти також часто відчувають безболісний комок, розміром з горох, який неможливо відокремити від шкіри, — ця особливість, на думку фахівців, дозволяє відрізнити рак від епідидиміту.

Рак яєчок також може викликати відчуття тяжкості в мошонці та її збільшення, а також дискомфорт та тупий біль у животі чи паху в цій галузі тіла, і нарешті — хворобливість чи збільшення грудей. Деякі пухлини яєчок виробляють гормони, що призводять до гінекомастії.

Симптомами раку яєчок на пізнішій стадії можуть бути болі в попереку, а також задишка, біль у грудях та кров’яна мокрота.

Самостійний огляд — раз на місяць

Запобіжною ознакою цього раку також може бути біль у ногах, що з’являється без чіткої причини, поряд із супутнім набряком. Вона не має специфічної локалізації та може з’являтися в одній або обох ногах. На думку фахівців клініки Клівленда (США), це може бути пов’язане з поширенням захворювання на лімфатичні вузли, що призводить до утворення тромбу.

Якщо згусток крові розташований у нозі, виникає тромбоз глибоких вен, симптомами якого є біль, набряклість та запалення однієї кінцівки. Біль не зникає, а посилюється під час руху та ходьби. Нога може червоніти, а шкіра змінити свій відтінок на блідий чи сіро-блакитний.

У деяких людей молодого або середнього віку саме біль у ногах, пов’язаний зі згустком крові, може бути першою видимою ознакою раку яєчок. Варто знати, що тромби, причиною яких є рак яєчок, також можуть розташовуватися в легеневій артерії, викликаючи задишку.

Чим раніше буде виявлено рак яєчка, тим більше шансів на його повне одужання. Тому кожен чоловік має раз на місяць самостійно оглядати свої яєчка.

При виявленні будь-яких змін в області яєчок слід звернутися до лікаря. Рання діагностика та лікування допоможуть значно підвищити шанси на одужання.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама