Чому не вдається схуднути, незважаючи на спорт та дієту

Чому не вдається схуднути, незважаючи на спорт та дієту

Ви мрієте скинути зайву вагу і робите все для цього: виснажує себе тренуваннями та дотримуєтеся суворої дієти. Однак так і не змогли скинути жодного грама жиру. В чому причина?

Вчені вважають, що вибір води впливає зниження ваги. Адже саме вода бере участь у низці біохімічних процесів. Підтримка правильної гідратації сприяє нормалізації обміну речовин

Однією з умов схуднення є відмова від вживання підсолоджених напоїв, у яких багато порожніх калорій. Якщо ви замінили їх водою, але все ще не можете схуднути, то, мабуть, вибрали її неправильно. Так, газована вода не сприяє зниженню ваги. Щобільше, вона може спричинити появу зайвих кілограмів.

Вчені провели експеримент на лабораторних щурах. Усіх гризунів вони поділили на дві групи: одним давали пити газовану воду, іншим — негазовану. Як показали результати дослідження, щури, які пили газовану воду, частіше були голодні. Вони не тільки не схудли, а й ще погладшали. 

Щоб перевірити свої припущення, дослідники провели аналогічний експеримент групи з 20 чоловіків. Ті з них, які частіше пили газовану воду, почувалися голоднішими та частіше тяглися за їжею.

Однак як бути тим, хто любить газовану воду і не може звикнути до смаку звичайної води? Фахівці радять для збагачення смаку воду додавати до неї цитрусові (наприклад, лимон, апельсин). Також чудовий аромат воді нададуть кілька листків свіжої м’яти. Декілька тонких гуртків огірка у воді додадуть їй легкий і свіжий смак. Заморожені або свіжі ягоди, такі як полуниця, малина або чорниця, надають воді фруктового аромату та смаку, а кілька скибочок свіжого імбиру — пікантність і теплоту.

Додавання цих інгредієнтів не лише покращить смак води, а й збагатить її корисними речовинами. Це також може бути корисним способом поступового переходу від газованих напоїв до здоровіших варіантів пиття.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Лікування бронхіту в домашніх умовах
Як лікувати бронхіт вдома — правилаПрепарати: чим ...
Молочниця на язиці
ПричиниФактори ризикуМолочниця на язиці: симптомиМ...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама