Ці сири можна їсти навіть при підвищеному рівні холестерину

Ці сири можна їсти навіть при підвищеному рівні холестерину

Скорочення насичених жирів у раціоні допомагає знизити рівень холестерину у крові на 5–10%. Однак це не означає, що треба відмовлятись від усіх видів сирів. Серед них є й ті, що допоможуть таким хворим

Моцарела

В одній порції цього сиру кальцію міститься більше, ніж у склянці коров’ячого молока, близько 30 г. У моцарелі мало холестерину, а також насичених жирів — всього 3 г на 100 г. Цей м’який сир також містить корисні бактерії — пробіотики, які покращують мікробіом кишківника і зміцнюють імунну та серцево-судинні системи.

Сир

У сирі багато білка та мало жиру. А такі сорта, що дозрівають, як сир «Корицин», містять живі культури корисних бактерій, які добре впливають на мікробіом.

Сир фета

У порівняні з іншими видами сиру, фета має низький вміст холестерину та невелику кількість насичених жирів. При цьому вона відрізняється насиченим смаком, що дозволяє її комбінувати як з овочами, так і фруктами.

Рікота

Цей натуральний пісний сир також містить мало холестерину і так само мало насичених жирів. Він має вершковий смак, що дозволяє його використовувати замість густих вершків у деяких стравах.

«Косиця»

Такий сир легко відокремлюється на тонкі нитки або смужки. Як правило, волокнистий сир поєднує в собі моцарелу та чеддер. У 100 г його міститься близько 80 ккал та 5 г жиру. Зазвичай він розфасований невеликими порціями, тому немає ризику його переїсти.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама