

Скорочення насичених жирів у раціоні допомагає знизити рівень холестерину у крові на 5–10%. Однак це не означає, що треба відмовлятись від усіх видів сирів. Серед них є й ті, що допоможуть таким хворим
Моцарела
В одній порції цього сиру кальцію міститься більше, ніж у склянці коров’ячого молока, близько 30 г. У моцарелі мало холестерину, а також насичених жирів — всього 3 г на 100 г. Цей м’який сир також містить корисні бактерії — пробіотики, які покращують мікробіом кишківника і зміцнюють імунну та серцево-судинні системи.
Сир
У сирі багато білка та мало жиру. А такі сорта, що дозрівають, як сир «Корицин», містять живі культури корисних бактерій, які добре впливають на мікробіом.
Сир фета
У порівняні з іншими видами сиру, фета має низький вміст холестерину та невелику кількість насичених жирів. При цьому вона відрізняється насиченим смаком, що дозволяє її комбінувати як з овочами, так і фруктами.
Рікота
Цей натуральний пісний сир також містить мало холестерину і так само мало насичених жирів. Він має вершковий смак, що дозволяє його використовувати замість густих вершків у деяких стравах.
«Косиця»
Такий сир легко відокремлюється на тонкі нитки або смужки. Як правило, волокнистий сир поєднує в собі моцарелу та чеддер. У 100 г його міститься близько 80 ккал та 5 г жиру. Зазвичай він розфасований невеликими порціями, тому немає ризику його переїсти.
Читайте також: Дієтологи назвали найкорисніший сир