Ці сири можна їсти навіть при підвищеному рівні холестерину

Ці сири можна їсти навіть при підвищеному рівні холестерину

Скорочення насичених жирів у раціоні допомагає знизити рівень холестерину у крові на 5–10%. Однак це не означає, що треба відмовлятись від усіх видів сирів. Серед них є й ті, що допоможуть таким хворим

Моцарела

В одній порції цього сиру кальцію міститься більше, ніж у склянці коров’ячого молока, близько 30 г. У моцарелі мало холестерину, а також насичених жирів — всього 3 г на 100 г. Цей м’який сир також містить корисні бактерії — пробіотики, які покращують мікробіом кишківника і зміцнюють імунну та серцево-судинні системи.

Сир

У сирі багато білка та мало жиру. А такі сорта, що дозрівають, як сир «Корицин», містять живі культури корисних бактерій, які добре впливають на мікробіом.

Сир фета

У порівняні з іншими видами сиру, фета має низький вміст холестерину та невелику кількість насичених жирів. При цьому вона відрізняється насиченим смаком, що дозволяє її комбінувати як з овочами, так і фруктами.

Рікота

Цей натуральний пісний сир також містить мало холестерину і так само мало насичених жирів. Він має вершковий смак, що дозволяє його використовувати замість густих вершків у деяких стравах.

«Косиця»

Такий сир легко відокремлюється на тонкі нитки або смужки. Як правило, волокнистий сир поєднує в собі моцарелу та чеддер. У 100 г його міститься близько 80 ккал та 5 г жиру. Зазвичай він розфасований невеликими порціями, тому немає ризику його переїсти.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама