Дефіцит вітаміну В викликає розвиток деменції: дослідження

Дефіцит вітаміну В викликає розвиток деменції: дослідження

Вітаміни групи B є важливою групою водорозчинних вітамінів, що виконують різні функції в організмі. Загалом у групу B входить вісім вітамінів, кожен із яких має свої унікальні функції, нагадує дієтолог та викладач Гарвардської медичної школи (США), доктор Ума Найду.

Вітамін В1 (тіамін) грає важливу роль у передачі нервових імпульсів. Якщо його в організмі недостатньо, це може спричинити пошкодження структури нервових клітин, що негативно позначиться на функціональності нервової системи.

Вітамін В2 (рибофлавін) необхідний для правильного функціонування центральної та периферичної нервової системи.

Вітамін В9 (фолієва кислота) підтримує роботу нервової системи та покращує когнітивні функції.

Вітамін В12 (кобаламін) пов’язаний з нервовою системою та психічним здоров’ям. Він заспокоює нерви, підвищує стресостійкість, покращує пам’ять та концентрацію уваги.

За словами Найду, багато продуктів багаті на ці вітаміни.

  • Одне яйце містить як третину добової потреби у вітаміні B7, так і невелику кількість багатьох інших вітамінів групи B.
  • Натуральний йогурт містить вітаміни B2, B12 та натуральні пробіотики, які корисні для здоров’я кишківника та психічного здоров’я.
  • Зелені листові овочі, такі як шпинат, листяні буряки та капуста, є відмінним джерелом вітаміну В9 і позитивно впливають на покращення настрою.
  • Бобові (наприклад, чорна квасоля, нут та сочевиця) позитивно впливають на психічний стан організму та на функціонування мозку. У них міститься багато вітаміну В9 та невелика кількість вітамінів В1, В2, В3, В5 та В6.
  • Насіння соняшника є джерелом вітаміну B5. Жменя цього насіння або кілька столових ложок соняшникової олії можуть забезпечити близько 20% добової потреби в цьому вітаміні.
  • Лосось містить найбільше вітамінів групи В В1, В2, В3, В6, В9, В12.

Згідно з дослідженням, проведеним групою вчених Державного університету Уейна (США), розвиток депресії, деменції та зниження рівня інтелектуального розвитку часто пов’язані з дефіцитом вітаміну B.

Дієтолог нагадує, що вітаміни групи В беруть участь в основних життєво важливих функціях та обміні речовин. Вони позитивно впливають на пам’ять та концентрацію уваги. Тому так важливо підтримувати їх нормальний рівень в організмі.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама