Експерти розповіли, скільки разів можна використовувати одну і ту ж рослинну олію для смаження

Експерти розповіли, скільки разів можна використовувати одну і ту ж рослинну олію для смаження

У виданні The Guardian відомі британські шеф-кухарі відповіли на запитання, яке цікавить багатьох господарок: скільки разів можна смажити на той самій олії?

За словами Тома Ханта, необхідно вибрати сорт олії з високою температурою димлення. До нього відноситься оливкова олія першого холодного віджиму, яку можна використовувати при температурі не більше 190°C. Найголовніше — не підпалити олію і не дати їй задимитися, у цьому випадку її слід викинути.

Після першої смаження Хант дає олії повністю охолонути, потім проціджує її, перш ніж перелити в темну пляшку. Скільки разів можна використати відфільтровану олію? Все залежить від її стану: олія не повинно бути темною, піниться або мати осад.

Шеф-кухар Четна Гілл вважає, що для приготування вегетаріанських страв олію можна використовувати до шести разів. Але треба враховувати, що вона набуває запаху тих страв, що смажилися раніше.

Реклама
Ущелина хребта діагностується у кожного десятого
Тиждень Spina Bifida у Великобританії був присвяче...
Знайдено ферменти для отримання універсальної групи крові
Простий метод переливання крові з однієї групи в і...
Реклама
Лікування бронхіту без антибіотиків
Як вилікувати бронхіт без антибіотиківПоширені пит...
Антибіотики при бронхіті
Антибіотик при бронхіті — дієвий спосіб активної д...
Реклама
Експерти пояснили, в яких випадках чайна заварка може містити небезпечні мікроби
Деякі люди іноді не чекають, поки вода для чаю зак...
Вчені ідентифікували рецептори, які назавжди відіб'ють потяг до алкоголю
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Реклама