Експерти розповіли, скільки разів можна використовувати одну і ту ж рослинну олію для смаження

Експерти розповіли, скільки разів можна використовувати одну і ту ж рослинну олію для смаження

У виданні The Guardian відомі британські шеф-кухарі відповіли на запитання, яке цікавить багатьох господарок: скільки разів можна смажити на той самій олії?

За словами Тома Ханта, необхідно вибрати сорт олії з високою температурою димлення. До нього відноситься оливкова олія першого холодного віджиму, яку можна використовувати при температурі не більше 190°C. Найголовніше — не підпалити олію і не дати їй задимитися, у цьому випадку її слід викинути.

Після першої смаження Хант дає олії повністю охолонути, потім проціджує її, перш ніж перелити в темну пляшку. Скільки разів можна використати відфільтровану олію? Все залежить від її стану: олія не повинно бути темною, піниться або мати осад.

Шеф-кухар Четна Гілл вважає, що для приготування вегетаріанських страв олію можна використовувати до шести разів. Але треба враховувати, що вона набуває запаху тих страв, що смажилися раніше.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама