Експерти розповіли, скільки разів можна використовувати одну і ту ж рослинну олію для смаження
![Експерти розповіли, скільки разів можна використовувати одну і ту ж рослинну олію для смаження](https://medpravda.ua/wp-content/uploads/2023/12/12-30.webp)
У виданні The Guardian відомі британські шеф-кухарі відповіли на запитання, яке цікавить багатьох господарок: скільки разів можна смажити на той самій олії?
За словами Тома Ханта, необхідно вибрати сорт олії з високою температурою димлення. До нього відноситься оливкова олія першого холодного віджиму, яку можна використовувати при температурі не більше 190°C. Найголовніше — не підпалити олію і не дати їй задимитися, у цьому випадку її слід викинути.
Після першої смаження Хант дає олії повністю охолонути, потім проціджує її, перш ніж перелити в темну пляшку. Скільки разів можна використати відфільтровану олію? Все залежить від її стану: олія не повинно бути темною, піниться або мати осад.
Шеф-кухар Четна Гілл вважає, що для приготування вегетаріанських страв олію можна використовувати до шести разів. Але треба враховувати, що вона набуває запаху тих страв, що смажилися раніше.