Гінеколог пояснив, як правильно мочитися

Гінеколог пояснив, як правильно мочитися

Це впливає на здоров’я піхви та сечового міхура

Американський лікар Тереза Ірвін вивчає питання жіночої тазової дисфункції, за що називає себе «вагінологом». У своєму профілі TikTok вона ділиться порадами, як зберегти здоров’я піхви, зокрема, які помилки роблять жінки, коли йдуть у туалет.

— Багато жінок вчать сидіти на унітазі з прямою спиною, але це неправильно: таким чином частина сечі автоматично залишається в сечовому міхурі, — каже Ірвін, передає Green Me.

Найбільш правильним вона вважає положення, яке називає «ковбойським», тобто зі зігнутою вперед спиною та ліктями, що упираються вище колін. Таким чином, сечовий міхур повністю спорожниться, і це цілюще позначиться на здоров’ї наших сечовивідних шляхів.

— Навіть відстрочка моменту, коли ми йдемо до туалету, шкідлива для здоров’я. Якщо ми надто довго чекаємо, то цим тренуємо наш мозок ігнорувати сигнали, які посилає нам сечовий міхур і які допомагають нам зрозуміти, коли потрібно йти, — продовжує лікар.

Часте відвідування туалету також шкідливе. У цьому випадку ми не відчуваємо подразників, що призведе до послаблення еластичності сечового міхура.

Нарешті, потрібен час для спокійного спорожнення сечового міхура. Часто, коли ми поспішаємо, це викликає потужний потік сечі, який чинить тиск на навколишні м’язи. Навпаки, контроль потоку сечі та забезпечення його тривалості допомагає зберегти сечовивідні шляхи здоровими.

3 поради, як підтримати здоров’я сечового міхура

Не дратуйте сечовий міхур. Кава, газовані напої, штучні підсолоджувачі та алкоголь можуть дратувати сечовий міхур. Тому краще обмежити їхнє споживання, а краще відмовитися. Ранкова кава добре поєднувати зі склянкою води, це дозволить зволожити організм.

Тренуйте тазове дно. М’язи тазового дна вистилають внутрішню частину кісток тазу та діють як «мережа», яка утримує репродуктивні та видільні органи. Якщо тазове дно стає слабким, воно більше не може утримувати ці органи на місці, що може призвести до дисфункцій, таких як нетримання.

Напружуйте м’язи при чханні. Щоразу, коли чхаєте, кашляєте чи смієтеся, контролюйте сечовий міхур. Через стрес можливі невеликі витки сечі, або стресове нетримання. Це пов’язано з додатковим тиском у ділянці живота і тим, що м’язи тазового дна недостатньо сильні, щоб утримувати сечу. Навчіться напружувати м’язи в такі моменти, це допоможе уникнути небажаних втрат.

Читайте також: Гінеколог пояснив, чи може жінка бути «надто вологою» під час сексу

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама