Хворим на діабет можна пити молоко, але не будь-яке

Хворим на діабет можна пити молоко, але не будь-яке

Вміст кальцію та вітаміну D у молочних продуктах цілюще впливає на метаболізм глюкози

Без лактози краще?

Бразильські вчені вважають, що молоко та молочні продукти зі зниженим вмістом жиру сприяють профілактиці гіпертонії та діабету. Тому таким хворим не варто відмовлятися від молока.

Проблема може виникнути через лактозу, що міститься в молоці. Пісне молоко має низький глікемічний індекс, тобто не підвищує рівень глюкози в крові після їжі. Для запобігання стрибкам цукру дієтологи радять не пити молоко вранці та натще. Найкраще, в обід.

Багато діабетиків тягнуться до безлактозного молока. Але воно має більшу здатність підвищувати глюкозу в крові, ніж звичайне молоко.

— У безлактозному молоці лактоза фактично відсутня. Але вона не випарувалася, а розклалася на глюкозу та галактозу, — пише дієтолог Мая Червінська-Роговська у Facebook.

Жирно не буде

Діабетикам рекомендується вживати нежирні молочні продукти. Знежирене молоко може містити більше цукру. Крім того, воно не містить вітамінів А та D. Тому слід вибирати молоко з жирністю 0,5–2%.

— Проведені дослідження показують, що споживання нежирних молочних продуктів пов’язане з нижчою захворюваністю та смертністю від діабету та нижчим кров’яним тиском, — пишуть німецькі вчені у Журналі Американського коледжу харчування.

І радять таким хворим пити нежирне молоко. Бажано, протягом дня разом із їжею, а не вранці натще.

Реклама
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
У США ліквідували мережі з поширенню наркотиків, які можуть спричинити сексуальну агресію на побаченнях
Підставка для напоїв з детекторною смужкою дозволи...
Реклама
Атрофічний гастрит
Причини розвитку атрофічного гастритуСтадії розвит...
Бактеріальний синусит
Бактеріальний синусит — симптоми, причини та факто...
Реклама
Насіння льону нормалізують рівень цукру та холестерину в крові
Насіння льону здавна використовували у народній ме...
Вчені ідентифікували ген, який пригнічує відчуття тривожності
Почуття тривожності — це стан психічного дискомфор...
Реклама