Ібупрофен та аспірин можуть викликати болі в попереку

Ібупрофен та аспірин можуть викликати болі в попереку

Ібупрофен і аспірин належать до групи нестероїдних протизапальних препаратів (НПЗП), які мають протизапальну, знеболювальну та жарознижувальну дію. Однак їх не варто ковтати при болю в плечі або попереку. І ось чому.

Біль стимулює специфічні білі кров’яні клітини, нейтрофіли, що сприяє загоєнню пошкоджених тканин. Це дозволяє не допустити розвитку хронічного болю. Використання протизапальних препаратів, ібупрофену або аспірину, на ранніх стадіях гострого болю навпаки сприяє його трансформації. В результаті біль перейде в хронічну форму і триватиме не менше шести тижнів, стверджують вчені.

Експерти провели досліди на лабораторних мишах. Вони ввели гризунам на ранніх стадіях запалення протизапальні препарати. Це посилило та продовжило біль.

— Запалення може мати захисний ефект у довгостроковій перспективі, і його зменшення може бути шкідливим. Також важливо відзначити, що протизапальні препарати ефективні при лікуванні гострого болю, — зазначив завідувач кафедри наук про здоров’я населення Університету Данді, професор Блер Сміт, цитує портал Science Media Centre.

Однак дослідники звертають увагу на важливість правильного керування больовим синдромом. Протизапальні препарати, такі як ібупрофен та аспірин, можуть зменшити запалення та полегшити біль, але тільки в тому випадку, якщо їх приймати за призначенням лікаря та дотримуватися рекомендацій щодо дозування.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Лікування бронхіту в домашніх умовах
Як лікувати бронхіт вдома — правилаПрепарати: чим ...
Молочниця на язиці
ПричиниФактори ризикуМолочниця на язиці: симптомиМ...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама