Кінологи сказали, скільки триває вік собак популярних порід

Кінологи сказали, скільки триває вік собак популярних порід

Середній вік собаки залежить від її породи, розміру та стану здоров’я. Великі породи собак зазвичай живуть менше, маленькі — довше. Про це слід враховувати при покупці цуценя, якщо ви хочете, щоб воно залишалося вашим членом сім’ї якомога довше, попереджають кінологи.

1. Йоркширський тер’єр

Ця порода декоративних англійських собак, які раніше використовували для полювання на щурів, стала популярною останнім часом. Тер’єри живуть у середньому від 14 до 16 років. 

2. Пудель

Собаки цієї породи можуть бути великими чи маленькими. Маленькі живуть від 14 до 16 років, а більші — від 11 до 13 років.

3. Цвергшнауцер

Ця німецька порода собак вирізняється доброзичливим ставленням до дітей. Адже ці маленькі «вусачі» є найменшими за розміром службовими собаками! Карликові шнауцери зазвичай живуть від 12 до 14 років, великі — менше. Ветеринари попереджають, що ці собаки можуть бути схильні до панкреатиту, тому їм потрібна спеціальна дієта.

4. Ши-тцу

Ці собаки, котрі були фаворитами королівської родини в китайській династії Мін, майже до ХХ століття залишалися невідомими в Європі. Ши-тцу зазвичай живуть від 11 до 14 років. Вони схильні до подразнення шкіри. А їх очі можуть бути вразливі для пилу, сонця та вітру.

5. Такса

Ця порода німецьких мисливських собак відрізняється великим різновидом. Вони можуть бути довгошерстими, жорсткошерстими або гладкими. Відрізняються довгим тілом та короткими лапами, завдяки чому могли проникати у борсучі нори. Зазвичай ці собаки мешкають від 12 до 14 років. 

Важливо пам’ятати, що індивідуальні особливості кожного собаки, її здоров’я та умови утримання можуть суттєво впливати на її тривалість життя. Регулярні візити до ветеринара, правильне харчування, фізична активність та кохання з боку власника можуть сприяти здоров’ю та довгому життю вихованця.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама