Коли дитину після лікування антибіотиками можна відправляти до дитячого садка

Коли дитину після лікування антибіотиками можна відправляти до дитячого садка

Дитина не повинна ходити до дитячого садка під час приймання антибіотиків. Однак багато батьків ставлять питання: скільки часу має пройти з моменту закінчення лікування антибіотиками, щоб їх дитина безнапасно повернулася до дитячого садка? Важливо, щоб імунна система мала шанс відновитись після хвороби.

Вирушайте на прогулянку

Прийняття антибіотиків не є протипоказанням до виходу надвір. Якщо з дитиною все гаразд, симптоми інфекції затихли, то можна вирушати на прогулянку. Слід уникати інтенсивної активності, тому що організму потрібен час для регенерації.

Щоб відповісти на запитання, чи можна дитині виходити на вулицю під час приймання антибіотиків, необхідно оцінити, як вона почувається. Якщо у дитині, як і раніше, висока температура, озноб або слабкість, залишайтеся вдома і дайте малече відпочити. Якщо дозволяє здоров’я, виходьте на свіже повітря, навіть при нежиті чи легкому кашлі.

Найкраще почати з невеликої прогулянки (20–30 хв) за хорошої погоди. Якщо дме сильний вітер або холодно, краще залишитися вдома з дитиною.

Не забувайте використовувати протисонцеві засоби, оскільки деякі антибіотики підвищують чутливість шкіри до сонячних променів. Вони можуть сприяти утворенню гіперпігментації або інших уражень шкіри. Під час та після приймання  антибіотикотерапії наносите на шкіру крем з УФ-фільтром.

Дитина може бути ще заразною

Немає однозначної відповіді на питання, як довго дитина може бути заразною під час антибіотикотерапії. Препарати з цієї групи відрізняються дозуванням та тривалістю лікування. Інфекційний період зазвичай триває від 1–2 днів від початку лікування до двох тижнів.

Лікарі рекомендують протягом декількох днів після закінчення лікування антибіотиком не віддавати дитину до дитячого садка. Цей час необхідний для  відновлення імунітету у місці, де дитина не буде піддаватися впливу багатьох патогенних мікроорганізмів. Вдома в нього для цього найкращі умови. Рішення про те, чи може дитина ходити в дитячий садок після приймання антибіотиків, також має прийматися на основі оцінки її здоров’я та добробуту. Навіть якщо малюк більше не приймає антибіотики та, як і раніше, погано почувається, у нього піднялася температура або симптоми захворювання не вщухли, йому слід не тільки залишатися вдома, а й відвідувати педіатра.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама