Лікар пояснив, чому не потрібно пити 2 л води на день

Лікар пояснив, чому не потрібно пити 2 л води на день

Вода відіграє ключову роль у багатьох фізіологічних процесів в організмі. Вона допомагає підтримувати оптимальний рівень гідратації, покращує травлення, допомагає вивести з нирок токсини разом із сечею.

З іншого боку, надмірне споживання рідини є небезпечним для організму: вона вимиває необхідні вітаміни та мінерали. Тому багато лікарів не радять дотримуватися правил, згідно з якими треба випивати на день 2 л води, або вісім склянок рідини.

Так, професор педіатрії в Медичній школі Університету Індіани (США) Аарон Керрол заявляє, що отримати рідину набагато корисніше з овочів та фруктів.

— Вода є у багатьох продуктах. І хоча я сам рекомендую воду як основне та найкраще джерело гідратації, не можна сказати, що вона єдина, — заявив експерт в інтерв’ю New York Times.

Професор вважає, що не потрібно випивати вісім склянок води на день. Достатньо обмежитися і сьома. А останній, восьмий, замінити сезонними овочами та фруктами. 

Багато овочів та фруктів містять велику кількість води, що допомагає задовольнити потреби організму в гідратації. Вони також багаті на вітаміни, мінерали та антиоксиданти, що сприяє загальному здоров’ю.

Однак важливо пам’ятати, що вода залишається важливою складовою харчування, і споживання достатньої кількості чистої води має переваги для організму. Рішення про те, скільки води пити та які продукти включати до раціону, краще приймати, ґрунтуючись на своїх індивідуальних потребах та рекомендаціях лікаря.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама