Лікар пояснив, як повернути назад хворобу Альцгеймера на ранній стадії

Лікар пояснив, як повернути назад хворобу Альцгеймера на ранній стадії

Американський лікар Дін Орніш став відомий у 90-ті роки завдяки своїм дослідженням та програмам. Вони показують, що зміни способу життя, такі як здорове харчування та помірна фізична активність, можуть звернути назад розвиток серцево-судинних захворювань.

У 1990 році Дін Орніш провів клінічне випробування, в якому використовував передові візуальні сканування. Це дозволило довести, що ішемічну хворобу серця можна звернути лише за допомогою дієти, фізичних вправ, зниження стресу та соціальної підтримки.

Сьогодні професор медицини хоче довести, що ті ж чотири аспекти способу життя можуть уповільнити, зупинити або навіть звернути назад хворобу Альцгеймера на ранній стадії.

— Попередні дослідження показали, що помірні зміни способу життя можуть сповільнити прогрес деменції. Якщо ж збільшити їхню інтенсивність, то це може зупинити або навіть обернути її розвиток, — стверджує професор.

За останні 20 років Дін Орніш довів, що правильний спосіб життя дозволяє нормалізувати цукор та знизити рівень «поганого» холестерину в крові на 40%. Це перешкоджає розвитку депресії, діабету ІІ типу, хвороб серця, а також зростання клітин раку передміхурової залози у чоловіків.

— Усі хронічні захворювання мають одні й ті самі основні біологічні механізми: хронічне запалення, окислювальний стрес, зміни в мікробіому та експресії генів, надмірну стимуляцію симпатичної нервової системи. На розвиток кожного з них  впливає харчування. Варто його змінити, й хвороби підуть геть, — пояснює Орніш, цитує портал Medonet.

Зміна харчування може бути ефективним стратегічним засобом до управління ризиком розвитку хронічних захворювань та покращення здоров’я в цілому. Необхідно дотримуватись здорового способу життя, включаючи фізичну активність, контроль стресу, а також регулярні медичні огляди та консультації з фахівцями.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама