На норвезькій дієті за 2 тижні можна схуднути на 14 кг

На норвезькій дієті за 2 тижні можна схуднути на 14 кг

Проте скинута вага може повернутися при поверненні до звичайного раціону, попереджають фахівці лікарні Каролінського інституту (Швеція) та клініки Копенгагена (Данія) та радять обрати середземноморську дієту

Норвезька дієта допомагає схуднути, оскільки вона зневоднює організм і позбавляє м’язової маси. За два тижні на ній можна скинути 14 кг зайвої ваги, якщо дотримуватись одноманітного меню та терпіти почуття голоду, пояснюють експерти.

Принципи норвезької дієти

  • Меню засноване на варених яйцях та грейпфрутах. Також можна їсти салати, овочі (морква, селера, помідори), м’ясо (яловичина, грудка курка та риба), зрідка  — хліб;
  • щодня треба випивати 2–3 л рідини, у тому числі трав’яні чаї, неміцну каву без цукру та молока;
  • заборонені сіль, соуси та олія;
  • харчування триразове, але без обіду чи вечері.

Вважається, що таке харчування прискорює обмін речовин, який може трохи сповільнитись після закінчення дієти. Також яйця містять корисні амінокислоти, що сприяє регенерації клітин, а грейпфрути допомагають схуднути. Однак ці корисні продукти не можуть заповнити дефіцит вітамінів та мікроелементів, який може бути викликаний одноманітним меню.

Недоліки норвезької дієти

  • Обмежує калорії, що призводить до зниження метаболізму, зневоднення та втрати м’язової маси.
  • Не можна приймати більше одного разу на рік, оскільки таке харчування виснажує організм та погіршує стан здоров’я.

Норвезька дієта

Понеділок

Сніданок: грейпфрут, 3 варені яйця, чай або кава.

Полудень: 1–2 варені яйця, грейпфрут, кава або чай.

Вечеря: 3 варені яйця, овочевий салат, скибочка хліба, чай.

Вівторок

Сніданок: грейпфрут, 1–2 варені яйця, чай або кава.

Полудень: 1–2 варені яйця, грейпфрут, кава або чай.

Вечеря: варена яловичина, помідор, селера, огірки та інші овочі, чай.

Середа

Сніданок: грейпфрут, 1–2 варені яйця, чай або кава.

Полуденок: 1–2 яйця, відварений шпинат з ложкою йогурту.

Обід: 2 котлети (курка, індичка, баранина), селера, помідор, огірки та інші овочі, чай чи кава.

Четвер

Сніданок: грейпфрут, 1–2 варені яйця, чай або кава.

Полуденок: овочевий салат, грейпфрут, кава або чай.

Вечеря: 1–2 варені яйця, білий сир, шпинат, скибочка хліба.

П’ятниця

Сніданок: грейпфрут, 1–2 варені яйця, чай або кава.

Полудень: 1–2 варені яйця, шпинат, кава або чай.

Вечеря: риба, салат, чай.

Субота

Сніданок: грейпфрут, 1–2 варені яйця, чай або кава.

Полуденок: фруктовий салат.

Вечеря: яловичина, селера, помідор, мариновані огірки, чай.

Неділя

Сніданок: грейпфрут, 1–2 варені яйця, чай або кава.

Полуденок: шматок холодного м’яса індички або курки, помідор, грейпфрут.

Вечеря: овочевий суп, м’ясо птиці, помідор, варена капуста, селера, грейпфрут, чай.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама