На норвезькій дієті за 2 тижні можна схуднути на 14 кг

На норвезькій дієті за 2 тижні можна схуднути на 14 кг

Проте скинута вага може повернутися при поверненні до звичайного раціону, попереджають фахівці лікарні Каролінського інституту (Швеція) та клініки Копенгагена (Данія) та радять обрати середземноморську дієту

Норвезька дієта допомагає схуднути, оскільки вона зневоднює організм і позбавляє м’язової маси. За два тижні на ній можна скинути 14 кг зайвої ваги, якщо дотримуватись одноманітного меню та терпіти почуття голоду, пояснюють експерти.

Принципи норвезької дієти

  • Меню засноване на варених яйцях та грейпфрутах. Також можна їсти салати, овочі (морква, селера, помідори), м’ясо (яловичина, грудка курка та риба), зрідка  — хліб;
  • щодня треба випивати 2–3 л рідини, у тому числі трав’яні чаї, неміцну каву без цукру та молока;
  • заборонені сіль, соуси та олія;
  • харчування триразове, але без обіду чи вечері.

Вважається, що таке харчування прискорює обмін речовин, який може трохи сповільнитись після закінчення дієти. Також яйця містять корисні амінокислоти, що сприяє регенерації клітин, а грейпфрути допомагають схуднути. Однак ці корисні продукти не можуть заповнити дефіцит вітамінів та мікроелементів, який може бути викликаний одноманітним меню.

Недоліки норвезької дієти

  • Обмежує калорії, що призводить до зниження метаболізму, зневоднення та втрати м’язової маси.
  • Не можна приймати більше одного разу на рік, оскільки таке харчування виснажує організм та погіршує стан здоров’я.

Норвезька дієта

Понеділок

Сніданок: грейпфрут, 3 варені яйця, чай або кава.

Полудень: 1–2 варені яйця, грейпфрут, кава або чай.

Вечеря: 3 варені яйця, овочевий салат, скибочка хліба, чай.

Вівторок

Сніданок: грейпфрут, 1–2 варені яйця, чай або кава.

Полудень: 1–2 варені яйця, грейпфрут, кава або чай.

Вечеря: варена яловичина, помідор, селера, огірки та інші овочі, чай.

Середа

Сніданок: грейпфрут, 1–2 варені яйця, чай або кава.

Полуденок: 1–2 яйця, відварений шпинат з ложкою йогурту.

Обід: 2 котлети (курка, індичка, баранина), селера, помідор, огірки та інші овочі, чай чи кава.

Четвер

Сніданок: грейпфрут, 1–2 варені яйця, чай або кава.

Полуденок: овочевий салат, грейпфрут, кава або чай.

Вечеря: 1–2 варені яйця, білий сир, шпинат, скибочка хліба.

П’ятниця

Сніданок: грейпфрут, 1–2 варені яйця, чай або кава.

Полудень: 1–2 варені яйця, шпинат, кава або чай.

Вечеря: риба, салат, чай.

Субота

Сніданок: грейпфрут, 1–2 варені яйця, чай або кава.

Полуденок: фруктовий салат.

Вечеря: яловичина, селера, помідор, мариновані огірки, чай.

Неділя

Сніданок: грейпфрут, 1–2 варені яйця, чай або кава.

Полуденок: шматок холодного м’яса індички або курки, помідор, грейпфрут.

Вечеря: овочевий суп, м’ясо птиці, помідор, варена капуста, селера, грейпфрут, чай.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама