NICE схвалив препарат для лікування рідкого виду раку печінки

NICE схвалив препарат для лікування рідкого виду раку печінки

Національний інститут охорони здоров’я та медичного обслуговування Великобританії (NICE) випустив позитивну рекомендацію компанії Incyte Biosciences UK’s Pemazyre щодо лікування холангіокарциноми (CCA) – рідкісного раку жовчних проток.

У посібнику NICE рекомендується використовувати Пемазир (Пемігатиніб) для лікування CCA зі злиттям або перебудовою рецептора 2-го фактора росту фібробластів (FGFR2), яка прогресувала після принаймні одного попереднього курсу системної терапії.

Довідково

CCA є рідкісним типом раку печінки, який формується в жовчній протоці і класифікується в залежності від його походження: внутрішньопечінковий CCA виникає в жовчній протоці всередині печінки, а позапечінковий CCA виникає в жовчній протоці за межами печінки.

У Великій Британії щорічно діагностується близько 2430 пацієнтів із CCA, причому близько 70% з них мають діагноз неоперабельне, місцеворозповсюджене або метастатичне захворювання.

Проведене дослідження ефективності препарату

Рішення NICE було засноване на результатах дослідження FIGHT-202, в якому оцінювали інгібітор ізоформ 1, 2 та 3 FGFR у дорослих пацієнтів із раніше лікованим, місцево поширеним або метастатичним CCA з документально підтвердженим статусом FGF/FGFR.

Серед пацієнтів зі злиттям або перебудовою FGFR2 монотерапія Пемазіром призвела до загальної частоти відповіді (ЧОО) 37% та середньої тривалості відповіді вісім місяців.

Коментарі

«Incyte вітає це позитивне рішення NICE сьогодні, яке забезпечує своєчасний доступ до цих інноваційних ліків для всіх відповідних пацієнтів, для яких важливий швидкий доступ до лікування», – сказав Марк Таннер, генеральний менеджер Incyte Biosciences UK.

Ми дуже раді, що NICE усвідомив цінність Pemazyre для цієї, на щастя, рідкісної, але важливої ​​групи пацієнтів, у яких досі були вкрай обмежені можливості лікування. Ми сподіваємося на довгі роки співпраці з усіма, хто надає допомогу пацієнтам із CCA», – додав він.

Реклама
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
У США ліквідували мережі з поширенню наркотиків, які можуть спричинити сексуальну агресію на побаченнях
Підставка для напоїв з детекторною смужкою дозволи...
Реклама
Атрофічний гастрит
Причини розвитку атрофічного гастритуСтадії розвит...
Бактеріальний синусит
Бактеріальний синусит — симптоми, причини та факто...
Реклама
FDA: диклофенак викликає порушення серця
Диклофенак — це препарат із групи НПЗЗ (нестероїдн...
Господарське мило допоможе усунути запах поту та захистить від інфікування
Господарське мило містить мийні речовини, які допо...
Реклама