Помірне споживання алкоголю може викликати хворобу Альцгеймера і Паркінсона

Помірне споживання алкоголю може викликати хворобу Альцгеймера і Паркінсона

Залізо необхідне для нормального функціонування організму, зокрема для мозку. Однак надмірна кількість заліза може викликати утворення вільних радикалів, які можуть зашкодити клітинам мозку. Крім того, надлишок заліза може брати участь у формуванні бета-амілоїду білка, пов’язаного з розвитком хвороби Альцгеймера.

Вчені Оксфордського університету (Великобританія) провели дослідження за участю 21 000 осіб. І встановили, що щотижневе споживання семи чи більше одиниць алкоголю (одна одиниця становить 10 г чистого алкоголю) пов’язане з вищим рівнем заліза в мозку. Його накопичення в мозку збільшує ризик хвороб Альцгеймера та Паркінсона, а також погіршує когнітивні функції.

Вчені проаналізували дані 20 965 пацієнтів, середній вік яких становив 55 років. 2,7% респондентів назвали себе непитущими. У середньому вони щотижня випивали 7,5 банок пива або 6 келихів вина.

Експерти виявили, що споживання більш ніж семи одиниць алкоголю на тиждень, збільшує рівень заліза в мозку і викликає погіршення когнітивних функцій.

Фахівці рекомендують не зловживати алкоголем та стежити за рівнем заліза у крові. Його недолік, як і надлишок, також може вплинути на організм. Дефіцит заліза є однією з основних причин анемії, що підвищує ризик розвитку інфекційних захворювань та погіршує здоров’я мозку.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама