Приймання аспірину може викликати вранці головний біль

Приймання аспірину може викликати вранці головний біль

Люди, які страждають на безсоння, часто вранці встають з головним болем. Він може з’явитись і у тих, хто напередодні увечері перебрав з алкоголем. Також такий симптом характерний при остеохондрозі. Дослідження вчених Стенфордського університету в Каліфорнії (США) показали, що головний біль вранці найчастіше відчувають жінки віком від 45 до 64 років.

Причина №1: апное

Фахівці перераховують кілька різних причин появи ранкового головного болю. Однією з них є синдром обструктивного апное сну (СОАС), яким страждають від 2 до 9% людей у світі. 

Аналогічний ризик існує для людей з порушеннями добового ритму, який пов’язаний із безсонням та денною сонливістю. Такі люди схильні до зловживання алкоголем, снодійними ліками та стимуляторами, що ще більше збільшує ризик появи ранкового головного болю.

Причина №2: приймання препаратів 

Іншою можливою причиною ранкового головного болю є бруксизм, або скрегіт зубами уві сні. Також він може виникнути внаслідок стресу.

Найчастіше ранковий біль голови є наслідком інтоксикації організму, особливо в результаті зловживання алкоголем. Крім того, існують препарати, які можуть спричинити такий побічний ефект. Це опіоїди, триптани, нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП), аспірин, парацетамол, анксіолітики.

Причина №3: пухлина 

Постійний головний біль може бути сигналом серйозних захворювань, таких як менінгіт, субарахноїдальна кровотеча та навіть пухлина головного мозку. Однак це також може бути інфекція, застуда чи грип.

Головний біль часто вказує на підвищений артеріальний тиск. Іншими можливими причинами її появи є хворі пазухи, захворювання вух, дегенеративні зміни у хребті або проблеми з зубами.

Якщо біль після сну стає регулярним явищем або супроводжується іншими симптомами, слід негайно звернутися до лікаря. Це допоможе не лише покращити самопочуття, а й вчасно виявити розвиток тяжкого захворювання.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама