Простий тест на пальцях допоможе виявити захворювання серця, печінки та рак легенів

Простий тест на пальцях допоможе виявити захворювання серця, печінки та рак легенів

Складіть нігті вказівних пальців разом із найвищими суглобами (якби ви розташовували руки в серці). Якщо ви бачите ромбоподібний проміжок, так званий знак Шамота, це добре. Якщо ні, краще запланувати візит до лікаря

Цю вправу, яка є тестом «вікна» Schamoth, можна зробити за кілька секунд. Його виконання передбачає складання нігтів обох рук разом із найвищим міжфаланговим суглобом. Це може бути вказівні пальці, але й великі, безіменні тощо. При цьому між нігтями та найвищими стиками пальців має з’явитися «вікно», що нагадує форму діаманта. Якщо нігті повністю прилягають один до одного, це може свідчити про те, що у вас є так звані «паличні» пальці, або пальці Гіппократа.

«Палички» пальців утворюються, коли кількість м’яких тканин під нігтьовими ложами збільшується. Це може сигналізувати про проблеми зі здоров’ям. Такі зміни з’являються при деяких захворюваннях легень, таких як рак легень, абсцесі легені, фіброзі легенів і бронхоектазі.

За даними MyLungCancerTeam, у 80% випадків причиною «паличних» пальців є рак. Також вони зустрічаються при деяких вроджених вадах серця та захворюваннях печінки.

Якщо ви помітили такі зміни пальців або під час тесту Schamoth не помітили «вікна» між нігтьовими пластинами, зверніться до сімейного лікаря.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Вчені назвали продукти, які можуть замінити гліцин
Гліцин є однією із 20 амінокислот, з яких будуютьс...
Вчені сказали, скільки води треба пити перед сном
Для нормального функціонування клітин, тканин та о...
Реклама