Рафінована соняшникова олія містить трансжири, які можуть спричинити гормональний дисбаланс організму

Рафинированное подсолнечное масло содержит трансжиры, которые могут вызвать гормональный дисбаланс организма

Заведено вважати, що олія дуже корисна. Чи так це?

Соняшникова олія містить поліненасичені жирні кислоти, такі як олеїнова та лінолева. Однак часте вживання цієї олії може спричинити збільшення рівня холестерину в крові та розвиток серцево-судинних захворювань.

Також слід враховувати, що олія є одним з алергенів. Тому людям, схильним до алергії на олії, краще відмовитися від неї.

Однак особливо на шкідливість олії впливає процес рафінування. Під час нього масло обробляється паром при високій температурі та тиску, щоб знищити всі бактерії та мікроорганізми. Після цього масло піддається дегумування, тобто обробці фосфорною кислотою для видалення фосфоліпідів, які ускладнюють його зберігання.

Потім олію відбілюють, щоб зробити її прозорішою. І, нарешті, піддають дезодоруванню, або обробці паром, для видалення запаху та смаку, які можуть бути притаманні нерафінованій олії.

В результаті рафінована олія має більш стабільну структуру та тривалий термін зберігання, ніж нерафінована. Але під час процесу втрачає корисні речовини, такі як вітамін Е та інші антиоксиданти. При цьому у ній утворюються трансжири, які можуть спричинити гормональний дисбаланс організму. До того ж така рослинна олія дуже калорійна, що підвищує ризик розвитку ожиріння.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Вчені ідентифікували молекули, що викликають розвиток раку
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Дієтологи назвали продукти, які слід виключити з раціону для покращення роботи кишківника
Згідно зі статистикою, запорами страждають близько...
Реклама