Рівень цукру в крові допомагає контролювати емоції: дієтолог

Рівень цукру в крові допомагає контролювати емоції: дієтолог

Періоди голоду можуть викликати сильні емоції, включаючи агресію. Голод може бути фізичним чи емоційним стресом, що впливає на психологічний стан людини. Це може викликати почуття безпорадності, занепокоєння і, зрештою, розчарування чи злість.

Ключ до управління гнівом

Вчені з Університету Північної Кароліни в Чапел-Хілл (США) провели дослідження, яке дозволяє оцінити емоційний стан під час голоду. Як виявилося, більшість людей, які відчували голод, автоматично засмучувалися швидше в різних ситуаціях, ніж ситі люди.

— Якщо ми довго не їмо, то можемо відчувати дратівливість, втому, сплутаність свідомості. Багато хто в такому стані має труднощі з концентрацією уваги, — пояснює дієтолог Алісса Ардоліно, цитує портал Poradnik Zdrowie.

За словами фахівця, під час голоду рівень цукру в крові знижується, але при цьому підвищується рівень адреналіну, який відповідає за гнів чи агресію. Незважаючи на чутливість до них, почуття гніву у всіх може проявлятися по-різному: у когось більше, у когось — менше. Згідно з дослідженням, 56% респондентів підтвердили, що у них знижується настрій та підвищується гнів, коли вони голодні.

— Управління рівнем цукру в крові в основному є ключем до управління гнівом, — каже дієтолог Джессіка Кордінг.

Харчування та здоров’я

Експерти пропонують ввести до раціону «повільні» вуглеводи та білки рослинного походження. До них відносяться злаки, молочні та рослинні продукти, бобові, горіхи, насіння. Вони не допускають «стрибків» цукру та сприяють нормалізації глюкози в крові, а, отже, і ваги.

«Швидкі», або надто рафіновані, вуглеводи не містять клітковини, організм перетравлює їх дуже швидко, що призводить до почуття голоду. До «швидких» вуглеводів відносяться: хліб із білого борошна, макарони, випічка, цукерки, газовані напої.

Їжа може активувати різні механізми в організмі, включаючи рівень цукру в крові та вивільнення нейромедіаторів, таких як серотонін, який часто називають «гормоном щастя».

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама