Розгадування кросвордів може уповільнити старіння мозку на два роки: дослідження

Розгадування кросвордів може уповільнити старіння мозку на два роки: дослідження

Розгадування кросвордів та інших головоломок може бути не тільки приємним проведенням часу, але й корисною звичкою для здоров’я мозку. Головоломки стимулюють головний мозок і таким чином сприяють створенню нових нейронних зв’язків та підвищенню активності у різних частинах мозку. Це підтверджує дослідження вчених.

Покращують швидкість мови…

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі Міжнародного нейропсихологічного товариства, у любителів кросвордів спостерігається зниження когнітивних функцій на два з половиною роки пізніше, ніж у тих, хто їх не розгадував їх. Це показав проведений експеримент за участю 488 американців віком від 75 до 85 років.

Також згідно зі статтею, опублікованою в Міжнародному журналі геріатричної психіатрії, таке хобі пов’язане з покращенням швидкості мовлення. Це засвідчило проведене дослідження за участю 37 пенсіонерів. Усі вони були поділені на дві групи. Учасники першої групи щодня розгадували по одному кросворду протягом місяця, а другої — віддавали перевагу іншим видам діяльності. Як показали результати, в учасників першої групи покращилися вербальні показники у порівнянні з рештою.

… і підвищують концентрацію уваги

На думку фахівців Університету Ексетера (Великобританія), щоденне розгадування кросвордів ефективніше за періодичні. Вони провели дослідження за участю 18 000 осіб віком від 50 років. Як виявилося, таке тренування розуму не лише допомагає зміцнити пам’ять, а й покращити увагу.

— Кросворди, як і багато інших логічних вправ, допомагають уповільнити старіння мозку поряд зі здоровим харчуванням, фізичними заняттями та спілкуванням з іншими людьми, — зазначають експерти, цитує портал Il Giornale.

Регулярне розгадування головоломок може стати профілактичним засобом проти деменції та інших нейродегенеративних захворювань.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама