Собаки можуть діагностувати COVID-19 з точністю до 92%

Собаки можуть діагностувати COVID-19 з точністю до 92%

Згідно з дослідженнями, у собак у 40 разів більше клітин нюху, ніж у людини. Вони можуть мати від 125 млн до 300 млн рецепторів нюху, тоді як у людини зазвичай близько 5 млн. Здатність собак відчувати запахи настільки висока, що вони можуть діагностувати деякі захворювання. З цієї причини варто придивитися до домашнього улюбленця, який часто обнюхує вас. Можливо, таким чином він намагається запобігти розвитку серйозного захворювання.

1. Цукровий діабет

Собаки можуть бути надзвичайно корисними хворих діабетом. Після спеціальної підготовки деякі з них здатні сигналізувати про падіння рівня цукру в крові у людей, які страждають на діабет І типу. Як це можливо?

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі American Diabetes Association Diabetes Care («Дослідження Американської діабетичної асоціації»), собаки здатні в диханні господарів відчути ізопрен, рівень якого вдвічі підвищується при гіпоглікемії. Перш ніж знепритомніти та впасти в кому, людина починає трохи тремтіти, а собака здатна попередити оточення про те, що відбувається щось тривожне, і тим самим збільшити шанс допомогти йому.

2. Мігрені

Згідно з опитуванням, проведеним серед 1000 тисяч власників собак, тварини здатні відчувати у господарів напад мігрені, що насувається. У такі хвилини собака наближається до людини, сигналізуючи їй про сильний біль, який незабаром відчуває.

3. Рак

Завдяки своєму нюху собаки можуть виявити рак молочної залози, а також рак передміхурової залози, сечового міхура, легень та шийки матки, що було підтверджено науковими дослідженнями.

Багато власників свійських тварин стверджують, що їхні собаки допомогли їм діагностувати меланому. Вони часто облизували деякі родимки, які з’являлися на їхній шкірі. Після ретельного обстеження з’ясувалося, що тварини правильно вказали на захворювання, що розвивається.

4. COVID-19

Дослідження фінських вчених показують, що собаки можуть знайти наявність коронавірусу в організмі з точністю до 92%. У порівнянні зі стандартними діагностичними тестами, вони працюють набагато швидше та можуть вказувати на правильний результат миттєво. Результати дослідження було опубліковано у Британському медичному журналі.

5. Панічні атаки

Собаки чудово відчувають гормональні зміни у людей. У той момент, коли підвищується рівень гормону кортизолу, який називають гормоном стресу, тваринам передається нервозність господарів.

Сама присутність собак має заспокійливу дію на людей у ​​такий момент. Згідно з дослідженням, проведеним у Швеції, собаки не лише допомагають боротися зі стресом, а й допомагають уникнути наслідків нервової напруги, що знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

  • Під час взаємодії із собакою виділяється гормон кохання, окситоцин, що може знизити рівень стресу та підвищити почуття задоволеності.
  • Вигулювання собаки може стати стимулом для фізичної активності, що цілюще впливає на здоров’я серцево-судинної системи.

Відносини з домашніми тваринами, включаючи собак, можуть впливати на загальне психічне здоров’я і знизить ризик розвитку деяких психологічних розладів.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Лікування бронхіту в домашніх умовах
Як лікувати бронхіт вдома — правилаПрепарати: чим ...
Молочниця на язиці
ПричиниФактори ризикуМолочниця на язиці: симптомиМ...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама