Споживання Coca-Cola та Pepsi шкодить чоловічому здоров’ю: вчені

Споживання Coca-Cola та Pepsi шкодить чоловічому здоров'ю: вчені

Фахівці Північно-Західного університету Мінзу (Китай) вважають, що споживання солодких газованих напоїв замість води протягом 15 днів погіршує фертильність.

Вчені вирішили виявити зв’язок між газованими напоями та фертильністю. Для цього всіх добровольців поділили на дві групи. Перші з них пили лише воду, а другі — Coca-Cola та Pepsi.

Після 15 днів експерименту вчені взяли в учасників аналізи крові, а також виміряли вагу та діаметр яєчок. Виявилося, що у чоловіків, які пили Pepsi або Coca-Cola, у сироватці крові підвищилися концентрація тестостерону, а яєчка збільшились у розмірі. Все це може негативно вплинути на репродуктивне здоров’я чоловіків.

Цікаво, що раніше проведені дослідження доводять протилежне. Так, експеримент за участю 2500 чоловіків показав, що щоденне споживання газованих напоїв щонайменше одного літра зменшує кількість сперматозоїдів на 30%.

Незважаючи на такі суперечливі дані, вчені одностайні в одному: зловживання солодкими газованими напоями небезпечно для репродуктивного здоров’я чоловіків. Також їх споживання може стати причиною розвитку ожиріння, цукрового діабету ІІ типу та серцево-судинних захворювань.

Експерти нагадують, що в одній банці Coca-Cola міститься близько 39 г цукру. При цьому рекомендована доза становить для чоловіків 36 г цукру на день, а для жінок — 25 г цукру на день.

Дослідження опубліковано у журналі Acta Endocrinol («Акти ендокринології»).

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама