Тісний одяг може викликати труднощі з диханням та кислотний рефлюкс

Тісний одяг може викликати труднощі з диханням та кислотний рефлюкс

Багато хто вибирає тісний одяг, що облягає: він допомагає підкреслити форми фігури та підтримати правильну поставу. Однак, крім цього, негативно впливає на здоров’я. Тому лікарі рекомендують обирати вільний одяг.

Проблема №1. Ускладнює циркуляцію крові

Вибираючи штани, джинси або білизну, стежте за тим, щоб вони не були надто тугими, інакше проблем не уникнути. Тиск на судини мимоволі ускладнює циркуляцію крові. Це може викликати: почервоніння шкіри, оніміння або поколювання, складнощі з диханням, скутість рухів. Дуже тісний одяг, особливо джинси, може збільшити ризик утворення тромбів та згустків крові.

У хворих, схильних до гастроезофагеального рефлюксу, синдрому Крона або подразненого кишківника, занадто тісний одяг може викликати кислотний рефлюкс або печію. Перший особливо небезпечний: він може призвести до езофагіту — запального процесу слизової оболонки стравоходу.

Проблема №2. Утискає нерв

У любителів тісного одягу також може розвинутись парестетична мералгія (ПМ), або утиск нерва. Він супроводжується болем та втратою чутливості в ділянці латерального шкірного нерва стегна.

Проблема № 3. Викликає біль у шиї та грудях

Існують дослідження, згідно з якими використання тугого бюстгальтера загрожує розвитком раку молочної залози у жінок. Проте фахівці Американського онкологічного товариства вважають, що такі висновки не відповідають дійсності. Однак лікарі визнають, що носіння щільної білизни може викликати біль у шиї, плечах та грудях, а також запалення та роздратування. 

Проблема №4. Збільшує ризик інфікування

Тісний одяг, особливо з синтетичних матеріалів, може призводити до накопичення вологи та підвищення температури в зоні контакту зі шкірою, що може сприяти подразненням та збільшувати ризик розвитку інфекцій.

При виборі одягу важливо враховувати власні відчуття та комфорт, а також уникати надмірного тиску на тіло. Якщо є медичні проблеми, наприклад, проблеми з циркуляцією крові, краще проконсультуватися з лікарем щодо відповідного одягу.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама