Цей сир корисний навіть алергікам
![Цей сир корисний навіть алергікам](https://medpravda.ua/wp-content/uploads/2023/05/1-22.webp)
Козячий сир відрізняється низьким вмістом лактози та казеїну
Козячий сир не є легкозасвоюваним продуктом, але його харчова цінність вражає. При вживанні 100 г козячого сиру організм отримує 360 ккал, як і у випадку з коров’ячим сиром. Крім того, козячий сир багатий на вітаміни (А, В2), елементи (фосфор, мідь, кальцій, залізо) та інші поживні речовини.
Користь козиного сиру для здоров’я
Містить пробіотичні бактерії, які корисні для травлення. Дозрілий козячий сир містить їх набагато більше, ніж молоко або йогурт. Особливо корисні для бактеріальної флори тверді сири.
Допомагає схуднути. Жирні кислоти козячого сиру легше засвоюються, ніж із коров’ячого. Це сприяє меншому відкладенню жирової тканини. Також козячий сиру швидко насичує, що змушує їсти менше.
Знижує рівень холестерину у крові. Козячий сир містить менше холестерину, ніж коров’ячий. Чим м’якший сир, тим менше холестерину в ньому міститься.
Козячий сир особливо рекомендується людям з нестерпністю лактози, на яку страждають до 65–80% населення. Вміст лактози в козячому молоці нижчий, ніж у коров’ячому, що зводить до мінімуму проблеми з травленням та інші симптоми алергії. Крім того, алергеном, присутнім у молоці є казеїновий білок, який також може викликати неприємні реакції. Козячий сир містить менше алергенного казеїну А1 і більше казеїну А2, який менш активний і викликає менше алергічних реакцій.