У якому віці не варто робити лазерну корекцію зору

У якому віці не варто робити лазерну корекцію зору

Лазерна корекція зору, також відома як рефракційна хірургія, допомагає змінити форму рогівки ока, що призводить до покращення зору. Ця процедура може допомогти людям з короткозорістю (міопією), далекозорістю (гіперметропією) та астигматизмом. Лазерна корекція зору зазвичай вважається безпечною та ефективною процедурою, і багато людей досягають значного покращення зору після неї.

Зір погіршується з часом. В результаті короткозорість стає сильнішою. Тоді багато хто і наважується на лазерну корекцію зору. Однак високий ризик того, що операцію доведеться повторювати. В ідеалі ефекту лазерної корекції має вистачати на 15–20 років.

Після 45 років через вік у багатьох відбуваються зміни кришталиків очей, що викликає далекозорість. Цим пацієнтам також краще не робити лазерну корекцію зору, оскільки з роками далекозорість лише посилюватиметься. До того ж проблема пов’язана зі змінами внутрішньої структури ока, а не з формою рогівки. І ефективність проведення лазерної корекції може бути невисокою.

Краще знайти інші варіанти корекції, наприклад, окуляри або лінзи. Для тих, хто не хоче або не може використовувати окуляри або контактні лінзи, існують процедури хірургії інтраокулярної, такі як імплантація мультифокальних або монофокальних інтраокулярних лінз.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама