Вчені ідентифікували гормон, який знижує ризик розвитку тяжкого псоріазу у жінок

Вчені ідентифікували гормон, який знижує ризик розвитку тяжкого псоріазу у жінок

Псоріаз — це хронічне захворювання шкіри, що характеризується швидким зростанням клітин шкіри. Цей процес призводить до утворення червоних плям, покритих сріблястими лусочками, які можуть спричинити свербіж та дискомфорт.

Точні причини псоріазу невідомі, але вважається, що генетика, імунна система та зовнішні фактори, такі як стрес, можуть впливати на розвиток цього захворювання. Лікування псоріазу включає різні методи, такі як місцеве застосування кремів, лазерна терапія, фототерапія.

Фахівці Університету Хамамацу в Кіото (Японія) вважають, що статевий гормон естрадіол може застосовуватись при лікуванні псоріазу. Такого висновку вони дійшли під час дослідження на лабораторних мишах. При дефіцитові естрадіолу у гризунів спостерігалося запалення шкіри. Після того як їм запровадили гормон, сталося падіння двох специфічних цитокінів усередині клітин, що призвело до зменшення запалення.

Аналогічний ефект спостерігався під час проведення досвіду на нейтрофільних лейкоцитах людини. Це свідчить про те, що естрадіол є стримувальним елементом для запалення і допомагає регулювати специфічні білі кров’яні клітини. Це призводить до того, що шкіра хворих на псоріаз стає чистішою, повідомили вчені на конгресі Італійського товариства медичної, хірургічної, естетичної дерматології та захворювань (SIDeMaST).

Естрадіол — це основний жіночий статевий гормон, який належить до класу естрогенів. Він відіграє важливу роль у різних аспектах здоров’я, включаючи регуляцію жіночого циклу та здоров’я кісток. Дослідження вчених дедалі більше показують, що естрадіол може впливати на імунну систему та запалення. А це означає, що в майбутньому можливе його застосування при лікуванні аутоімунних захворювань.

Дослідження опубліковано в журналі «Алергія та клінічна імунологія».

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама