Вчені навчать імунітет розпізнавати та атакувати ракові клітини

Вчені навчать імунітет розпізнавати та атакувати ракові клітини

За даними міжнародного агентства Всесвітньої організації здоров’я (ВООЗ) з дослідження раку (IARC), до 2050 року кількість хворих на рак зросте до 35 млн осіб, що на 77% більше, ніж у 2022 році. А рівень смертності подвоїться і становитиме понад 18 млн пацієнтів. Однак цей процес можна зупинити, вважають дослідники.

Як відомо, вчені компанії BioNTech (Німеччина) спільно із колегами Pfizer (США) розробили вакцину від COVID-19. Це дозволило їм зрозуміти, як імунна система реагує на технологію мРНК. І тепер фахівці планують перетворити цю технологію і навчити імунітет розпізнавати та атакувати ракові клітини.

— Ми відчуваємо, що ліки проти раку перебувають у межах нашої досяжності, — сказав під час інтерв’ю Бі-Бі-Сі співзасновник форми BioNTech, професор Озлем Тюресі.

Він планує разом із колегами використовувати індивідуальний підхід до вакцинації. Це викличе імунну відповідь і дозволить якнайкраще усунути ракові клітини.

Існує багато видів імунотерапії, спрямованих на зміцнення імунної системи організму для боротьби з раковими клітинами. Однак багато хто з них націлений на конкретні види раку або підтипи. Вчені також досліджують можливості використання індивідуалізованих підходів, таких як імунотерапія, що ґрунтується на генетичних характеристиках конкретного пацієнта.

Хоча створення універсального засобу, який не атакував би здорові клітини, є складним завданням, дослідники сподіваються, що зможуть знайти оптимальний засіб для боротьби з раком.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама