Вчені назвали 10 країн з найкращою охороною здоров’я

Названо 10 країн, у яких найкраща медична допомога та доступні ліки

Журнал CEOWorld Magazine склав індекс охорони здоров’я, який оцінює якість медичних послуг, компетентність співробітників і доступність ліків. Де можна отримати медичну допомогу?

1. Південна Корея

Південна Корея може похвалитися добре обладнаними медичними закладами та висококваліфікованими медичними працівниками. Система охорони здоров’я Південної Кореї називається Національним медичним страхуванням (NHI) і приділяє особливу увагу профілактиці.

2. Тайвань

Тайвань посідає друге місце в рейтингу найкращих систем охорони здоров’я у світі завдяки всебічному охопленню, високоякісному медичному обслуговуванню та доступним цінам.

3. Данія

Данія, відома своїм винятковим рівнем життя, пропонує високоякісну, сучасну та комплексну систему охорони здоров’я. Мешканці мають доступ до безкоштовної державної охорони здоров’я за умови, що вони мають номер CPR (Центральний регістр осіб) та жовту картку медичного страхування.

4. Австрія

Австрія пропонує дворівневу систему охорони здоров’я з базовою медичною допомогою, яку фінансує держава. Вона включає базову стоматологічну допомогу, ліки, добре обладнані лікарні та консультації певних спеціалістів.

5. Японія

Японія може похвалитися вчетверо великою кількістю МРТ-сканерів та у шість разів великою кількістю комп’ютерних томографів у порівнянні з Європою. У середньому японець відвідує лікаря 13 разів на рік, що більш ніж удвічі перевищує середній показник країн ОЕСР.

6. Австралія

Австралія займає шосте місце як одна з найкращих країн світу з погляду охорони здоров’я, пропонуючи як державну, так і приватну охорону здоров’я. Тут також одна з найвищих у світі тривалості життя, а також доступне та недороге лікування.

7. Франція

Франція займає сьоме місце в рейтингу завдяки поєднанню державної та приватної охорони здоров’я. Базова охорона здоров’я покривається державною системою медичного страхування, яка доступна працівникам та пенсіонерам, які мають на це право. Більшість медичних витрат покриває державна система, а решту покриває приватне медичне страхування. Особи з хронічними захворюваннями одержують повне медичне покриття від уряду.

8. Іспанія

Іспанія має одну з найефективніших систем охорони здоров’я у Європі. Крім того, пенсіонери, зокрема з інших країн Євросоюзу, мають право на безкоштовне медичне обслуговування. Іспанія може похвалитися першокласною мережею охорони здоров’я, до якої входять одні з найкращих лікарень та медичних центрів світу.

9. Бельгія

Система охорони здоров’я цієї країни складається із трьох компонентів: фінансованої державою охорони здоров’я, приватної охорони здоров’я та університетських або отримуваних установ. Система визнана за свою надійність та послідовність у наданні високоякісної допомоги.

10. Великобританія

Медичні установи, відомі як Національна система охорони здоров’я (NHS), вирізняються високою якістю, а медичний персонал добре навчений. Паліативна допомога, що надається у Великобританії, вважається найкращою у світі.

Реклама
Захисні маски для обличчя знижують ризик зараження COVID-19 до 70%
Маски для обличчя можуть уповільнити поширення кор...
Як працюють апарати штучної вентиляції
Під час пандемії COVID-19 вчені та винахідники пра...
Реклама
Гастрит зі зниженою кислотністю
Причини появи гастриту зі зниженою кислотністюСимп...
Катаральний синусит
Причини розвитку катарального синуситуОсновні озна...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама