Вчені пояснили, чи треба гіперактивним дітям давати риб’ячий жир

Вчені пояснили, чи треба гіперактивним дітям давати риб'ячий жир

Таке лікування може бути ефективним при нервових розладах.

Ліки для інтелекту…

Синдром дефіциту уваги та гіперактивності (СДУГ) є одним з найпоширеніших розладів нервового розвитку у дітей. Він характеризується труднощами з концентрацією уваги, проблемами у соціалізації та низької успішності. Для лікування лікарі використовують спеціальні препарати.

Однак, згідно з дослідженнями, омега-3 жирні кислоти є незамінним компонентом фосфоліпідів клітинних мембран мозку, які цілюще впливають на інтелект, когнітивні здібності та загальну активність мозку. При цьому було помічено, що люди з такими розладами, як аутизм, депресія або СДУГ, часто мають дефіцит омега-3. Але чи допоможе їм риб’ячий жир?

… і міцного імунітету

Фахівці з Королівського коледжу Лондона та Китайського медичного університету в Тайчжуні виявили, що риб’ячий жир покращує увагу маленьких пацієнтів із СДВГ, але не у всіх.

— Для дітей з дефіцитом омега-3 добавки риб’ячого жиру можуть бути кращим варіантом, ніж стандартне заохочувальне лікування, — сказала професор Королівського коледжу Лондона Кармін Паріанте, пише Stylzycia.polki.pl.

Такої ж думки дотримується доктор Майкл Блохз із Єльського центру вивчення дітей (США). Він спостерігав за 700 дітьми із СДУГ. І відзначив помірне поліпшення їхнього стану при використанні омега-3 жирних кислот.

Вчені вважають, що найкращі результати спостерігаються у гіперактивних дітей, у яких в організмі дефіцит омега-3 жирних кислот. Його недостача проявляється у зниженні імунітету, сухості шкіри, алергії, втоми. Тому лікарі радять давати дітям старше трьох років 1 ч. л риб’ячого жиру на день. Це дозволить підвищити захисні сили організму та заспокоїти нервову систему.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Козячий сир знижує рівень холестерину в крові та допомагає схуднути
Козій зазвичай містить менше лактози та казеїну по...
Як без таблеток зменшити рівень глюкози у крові на 2% у хворих на діабет ІІ типу
Пережовування їжі допомагає зменшити навантаження ...
Реклама